MEDYA KÖŞESİ

Kerem Alkin'den Necati Doğru'nun THY iddiasına yanıt

Varlık Fonu eski yöneticisi Sabah gazetesi yazarı Kerem Alkin, gazeteci Necati Doğru'nun tepki çeken ithamlarına bugünkü yazısında yanıt verdi.

Kerem Alkin'den Necati Doğru'nun THY iddiasına yanıt

Sözcü gazetesi yazarı Necati Doğru, 17 Eylül tarihli köşesinde Alkin'e "Katar emiri süslü arabesk uçağı Türkiye Devleti'ne sattı, THY'yi alacağı için mi sizi Varlık Fonu'ndan şutladılar?" diye sormuştu. Doğru Erdoğan'ın Alkin'e yapamayacağı teklifler sunmuş olabileceğini iddia etmişti.

Doğru'nun akla hayale gelmedik suçlamalarına, Varlık Fonu eski yöneticisi Prof. Dr. Kerem Alkin'den yanıt gecikmedi. "TVF doğru, Necati Eğri" başlıklı bugünkü yazısında Varlık Fonu'nun dünyadaki tarihçesini ve Türkiye için neden gerekli olduğunu anlatan Alkin, Doğru'nun suçlamalarına böyle yanıt verdi:

KENDİ EĞRİLERİNİ 'DOĞRU' DİYE SUNMAYA ÇALIŞANLAR
"Türkiye için 'koşma'ya, yeni Yönetim Kurulu da pek çok değerli proje için koşturmaya hazır. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu süreçte, TVF bünyesindeki kamu varlıklarıyla ilgili değil talimat veya talepleri, en ufak bir imaları dahi olmamıştır.
Varlıklarını Sayın Cumhurbaşkanımızın her icraatına karşı çıkmaya, mesnetsiz ithamlara bağlamış olan, varlıklarını kendi eğrilerini topluma doğru(!) olarak sunmaya çalışanların ne bugün, ne de yarın bu millet nezdinde saygınlıkları olacaktır.

20 AY MAAŞ ALMADIK
Kamu adına görev anlayışımız ise 'asla maaşı önceliklendirmemeye' dayandığından, görevde bulunduğumuz 20 ay hiçbir maaş, ücret veya hakkı huzur almadık. Bu nedenle, yeni yönetim kurulunun benzer kararı da toplumda takdir görmüş, aynı yönde davranış sergilemiş bizleri de memnun etmiştir. Ezcümle, bugüne kadar TVF bünyesindeki varlıklara yönelik herhangi bir tasarrufta bulunulduğuna dair hiçbir iddia ve şüpheye zerre inanmayın."

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar