GÜNÜN TELEVİZYONCUSU

Kenan Işık

ATV

Kenan Işık

Kenan Işık, sadece usta bir tiyatro oyuncusu ve tiyatro yöneticisi olarak değil, artık adıyla özdeşleşmiş yarışma programı Kim Milyoner Olmak İster ile de izleyicilerin gönlünde taht kurdu.

Bundan 65 gün önce,  geçirdiği kaza sonucunda yoğun bakıma kaldırılan Işık'tan 10 gün önce iyi haber geldi.  Kenan Işık yoğun bakımdan çıkarılıp odaya alındı. Makinalardan ve solunum cihazlarından arındırılan ünlü sunucu, dokunma ve sözlere karşı vücutsal tepkiler vermeye başladı.

Ancak henüz ekranlara dönmesi mümkün değil. Biraz daha zaman gerekiyor. Peki bu sürede yarışma programını yayınlayan ATV ne yaptı?

Önce Işık hastanedeyken, önceden çekilen ve stoktaki bölümler yayınlandı ardı arkasına. Sonra Kenan Işık'ın yakın arkadaşları Zafer Ergin ve Halil Ergün birkaç bölümü sundu. Ancak Işık'ın yeri dolacak gibi değildi.

Daha önce yarışma deneyimi olan bir başka isim Engin Altan Düzyatan bulundu ve ekrana o çıkartıldı.

Bunları niye yazıyoruz peki?

Çünkü çok az isim böyle bir ilgi ve sevgi ile karşılaşır. Kenan Işık, sunumu, efendi tavrı, yarışmacıyı ezmeyen tarzı, "soruları biz hazırladık, yanıtları da en iyi biz biliriz" demeyen tavrıyla, izleyicinin gönlünde taht kurdu. Kimi zaman, ekranı başındaki izleyici gibi şaşırdı, kimi zaman yapılan espirilere güldü, kimi zaman sorularda karşısına çıkan ustalar için gözyaşı döktü...

Tüm bunlar, programı sunmak için onun koltuğuna oturanlara bir türlü alışamamaya neden oldu.  Zafer Ergin, Halil Ergün, Engin Altan Düzyatan için çok zor bir süreç ama Kenan Işık için çok güzel.

Kendisini bir kez daha günün televizyoncusu seçerken, sağlığına en kısa zamanda kavuşup, ekranlara, seyircilerinin karşısına çıkmasını diliyoruz.

ÇOK OKUNANLAR