MEDYA KÖŞESİ

Kemal Öztürk yazdı: Dikkat… Seçimin ders notları

Yeni Şafak yazarı Kemal Öztürk, seçimin ardından 'Kendi payıma çıkardığım ders notlarını yazıyorum' dedi ve bunu köşesinde paylaştı...

Kemal Öztürk yazdı: Dikkat… Seçimin ders notları

Türkiye bir seçimi daha geride bıraktı. Sonuçlara ilişkin birçok yazar düşüncelerini  köşesinde paylaştı. Yeni Şafak yazarı Kemal Öztürk de milletin ortak aklının karar verdiğini ve bu kararda hepimize mesajlar olduğunu söyledi. Öztürk seçimden çıkardığı dersi 16 maddede sıraladı ve okuyucuları ile paylaştı. 

 Dikkat… Seçimin ders notları

Hepimize dersler var. Milletin ortak aklı verdi kararını. Şimdi bu kararı alalım, önümüze koyalım. Ders gibi oturup çalışalım. Herkese, hepimize mesajlar var.Ben kendi payıma çıkardığım ders notlarını yazıyorum.

1.

Allah’ın dediği olur, milletin kararı. İkisine de razı olacaksın. Razı olmadığın zaman huzur bulamazsın.

2.

Sakın, “millet yanlış yaptı, aklını peynir ekmekle yedi, bidon kafalı” diye hakarette bulunma. Edebinle milletin kararına saygılı ol.

3.

Milletin ortak aklı bugüne kadar hiç yanılmadı. Tüm kararların sonradan ülkenin faydasına olduğu anlaşıldı. Şimdi bu kararın da ülkenin faydasına olduğuna inan ve tabi ol.

4.

Galip geldim diye övünme, yenildim diye yerinme. Galip gelene alçakgönüllü olmak, yenilene centilmence rakibini tebrik etmek düşer.

5.

Galip gelen kaybedenleri, üzülenleri kucaklayacak. Onların gönlünü alacak ve herkes için çalışan bir iktidar olduğunu gösterecek.

6.

Kaybeden de, kazanan da tek bir soru sormalıdır kendine: ‘Millet benden ne istiyor?’

7.

Kaybeden, ‘öteki neden kazandı’, kazanan ‘diğeri neden kaybetti’ diye araştırmalı, ders almalı.

8.

Yenileni ezmek, kötülemek, dışlamak, yok saymak bu milletin mayasında yoktur. Bizde yere düşen pehlivanı kucaklayıp kaldırmak edeptendir.

9.

Kısır çevrende duydukların, temennilerin, arzuların ile milletin gerçek niyetini okuyamadığını bir kez daha anla. Milleti anlamak için onların arasında olmalısın. Dar alanı değil, fotoğrafın tamamını görmelisin.

10.

Meydanlara dolan kalabalığa bakıp, sakın kazandım deme.

11.

Bir parti hiç miting yapmadı diye, kaybedeceğini düşünme.

12.

Sosyal medyada gördüğün ilgiyle, sandıkta göreceğin ilgi arasında bir bağ yoktur. Gerçekle sanal dünyayı birbirine karıştırma.

13.

Her seçimin kendi matematiği, kendi mantığı, kendi psikolojisi, kendi dinamikleri vardır. Sonraki seçimde kesin kazanacağını, rakibinin kesin kaybedeceğini sakın düşünme.

14.

Millet bir partiye iktidarı verdi, Meclis çoğunluğunu vermedi. Diğer partilere iktidarı vermedi, Meclis gücü verdi. ‘Peki bunu neden yaptı?’ diye oturup düşün.

15.

İster iktidar ol ister muhalefet, bugünden sonra, ‘ülkeme katkı sağlamak, millete hizmet etmek için bana düşen görev nedir?’ diye düşünmeye başla.

16.

İktidarın da muhalefetin de yapacağı ilk şey taraftarlarını, sevenlerini sakinleştirmek, ülkede huzuru ve sükuneti sağlamak için adım atmaktır.

UNUTMA:

Türkiye herkes için sığınılacak bir liman, güvenilecek bir kale, sevilecek bir dosttur.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar