GÜNDEM

Kemal Öztürk, milli medya teknolojileri üretecek

Eski AA Genel Müdürü ve Yeşi Şafak gazetesi yazarı Kemal Öztürk global medya teknolojileri ve sistemleri üzerine AR-GE çalışmaları yapacak şirket kuruyor.

Kemal Öztürk, milli medya teknolojileri üretecek

Anadolu Ajansı eski genel müdürü ve Yeni Şafak Gazetesi yazarı Kemal Öztürk, medya teknolojileri ve sistemleri üzerine AR-GE çalışmaları yapmak için, teknoloji dünyasının önemli şirketlerinden ERLAB Teknoloji ortak bir çalışma başlattı.

İstanbul Teknik Üniversitesi Teknokent’te bir süredir AR-GE çalışmalarını yürüten Öztürk, milli dijital medya teknolojileri üretmek için şirketleşme kararı aldı. Şirket, uçtan uca tamamı milli ve yerli olacak yeni yazılım ve teknoloji ile, global medya alanında rekabet edecek sistemler kuracak.

ÖZTÜRK: MİLLİ TEKNOLOJİ İLE GLOBAL REKABET

Kemal Öztürk, projesiyle ilgili şunları söyledi:

“Medya matbaanın bulunmasından sonra en büyük değişimini yaşıyor. Büyük bir dijital devrim içindeyiz. Dünyada ve Türkiye’de kağıda basılı gazeteler büyük kan kaybı içinde. Yakında tamamen piyasadan kalkacak. Sosyal medya, konvansiyonel medyanın yerini alıyor ve başka bir biçime sokuyor. Klasik televizyon yayıncılığı, radyoculuk, habercilik ciddi değişimler yaşıyor. Bu değişimi anlamayan, kendini yenilemeyen hiçbir kurum ayakta kalamaz."

SİSTEMLERİ YAKINDA KAMUOYUNA AÇIKLAYACAĞIZ

"Teknoloji ve medya artık ayrılmaz bir parça haline geldi" diyen Kemal Öztürk şöyle devam etti:

"Medya teknolojisi çok büyük ve etkileyici bir alan olarak büyüyor. Buna Türkiye’de kafa yoran, yatırım yapan, kendini uyarlayan çok az kurum var. Amacım değişen dünya şartlarına ayak uydurmak isteyen medya kuruluşları için yeni teknolojiler ve sistemler üretmek. Anadolu Ajansın’da elde ettiğim birikim ve tecrübeyi özel sektöre aktarmak niyetindeyim. Tamamen milli, bize ait, bizim geliştirdiğimiz yazılımlar, teknolojiler üretmek istiyoruz. Bunun için deneyimli ve yetenekli bir ekiple ortaklık yapıyorum. Şu anda üzerine çalıştığımız yeni sistemler var. Yakında kamuoyuna açıklayacağız.”

YERLİ VE YABANCI MEDYA GRUPLARI İLE TEMASTA

Kemal Öztürk Anadolu Ajansı (AA) Genel Müdür olduğu dönemde, ajansı globalleştirme projesi yürütmüş, teknolojisini yenilemiş ve yeni yazılımlarla dünya ajanslarıyla rekabete sokmuştu. Bunun sonucunda AA dünyanın en büyük on ajansından biri haline geldi. Bugün ajans aynı yönde çalışmalara devam ediyor.

Öztürk, Yeni Şafak’taki köşesinde uzun süredir, dijital devrim, yeni medya ve global medya üzerine yazılar yazıyordu. Öztürk’ün projeleri için yerli ve yabancı bazı büyük medya kuruluşlarıyla temas içinde olduğu belirtiliyor.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum