GÜNÜN MUHABİRİ

Kemal Göktaş

Cumhuriyet

Kemal Göktaş
GAZETECİLER.COM -

Barış mitingine yönelik kanlı saldırıyı gerçekleştiren canlı bombaları Ankara’ya getiren araca eskortluk yapan fırıncı Yakup Şahin’in hakimlik sorgusunda olayın talimatını veren 2 IŞİD yöneticisinin ismini verdiği ortaya çıktı.

Cumhuriyet gazetesinden Kemal Göktaş'ın aberine göre fırıncı Şahin, ifadesinde örgüte dair bildiği her şeyi anlattığını da ileri sürerek “etkin pişmanlık” ve “tanık koruma kanunu”ndan yararlanmak istediğini söyledi. Şahin’in patlamadan sonra Ankara’dan yeğeni Hakan Şahin ile birlikte döndüğü de ortaya çıktı. Tedavi için Ankara’da bulunduğunu söyleyen Hakan Şahin’in patlamadan 2 gün önce Ankara’ya gelerek Ulus’taki bir otelde kaldığı ortaya çıktı.

KANDIRILIP KULLANILDIM

Edinilen bilgiye göre Şahin sorgusunda Emniyet’te bütün olayı kabul ettiğini ve hücre evleri ile diğer yerleri gösterdiğini belirterek etkin pişmanlıktan ve tanık koruma imkânından faydalanmak istediğini söyledi. Şahin sorgusunu yapan hâkime “Ben olaydan dolayı pişmanım. Bir daha dünyaya gelirsem asla böyle işlerle uğraşmayacağım. Kandırılıp kullanıldığıma inanıyorum” dedi. Yakup Şahin’in hâkime tek başına ifade vermek talebinde bulunduğu ve bu nedenle de sorgulanan diğer isimlerin salondan çıkarıldığı öğrenildi.

Bombalama eyleminin talimatını veren isimleri de açıklayan Şahin, bu kişilerin H.İ.D ve Muhammed Ali kod adlı Y.D olduğunu söyledi. Şahin ifadesinde şunları söyledi:

“Gerek bu olayla alakalı gerekse öncesinde H.İ.D ile Muhammet Ali kod adlı Y.D dışında bu konularla ilgili herhangi bir şey konuşmadığım gibi bu kişilerin başka kişilerle bu konuları konuştuğunu ya da görüştüğün duymadım. Patlama olayını H.İ.D, Muhammed Ali kod adlı Y.D ve iki canlı bomba dışında başka bir kişinin haberinin olduğunu bilmiyorum. Ancak Y.D’nin H.İ.D’nin üstü ya da amiri olduğunu düşünüyorum. Canlı bombaları petrolde durduğumuzda ben Focus arabanın arka kapısını açtığımda kısa bir süreliğine görmüş isem de hallerinde herhangi bir anormallik görmedim. Ancak kıyafetlerinin kabarık olduğunu, her ikisinin üzerinde siyah mont olduğunu gördüm. Hiçbir şey konuşmadan kapıyı kapattım. Ankara’ya yola çıkmadan önce gittiğim hücre evinde gördüğüm ve canlı bomba olduğunu düşündüğüm üçüncü kişi tarif etmiş isem de bana resim gösterilir ise mutlaka tanıyacağımı ve bu konuda yardımcı olacağımı ifade ediyorum.”

ÇOK OKUNANLAR