POLEMİK

Kekeç: OHAL, Ahmet Hakan'a ne zaman dur diyecek?

Star yazarı Ahmet Kekeç, Hürriyet yazarı Ahmet Hakan'ın 10 gün önceki yazısına cevap verdi. OHAL'in Ahmet Hakan'ı susturmasını istedi...

Kekeç: OHAL, Ahmet Hakan'a ne zaman dur diyecek?

Star gazetesinin keskin dilli yazarı Ahmet Kekeç, Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan'ın 10 gün önce yazdığı "Gücün hep garibana mı yetecek ey OHAL?" yazısına bugün cevap verdi...

Tatilde olduğu için Ahmet Hakan'ın o yazısını görmediğini, bir dostunun uyarısıyla yazıdan haberdar olduğunu ifade eden Ahmet Kekeç, Ahmet Hakan'a "soytarı", "şebelek", "terbiyesiz", "utanmaz", "arlanmaz", "açıkça darbe isteyen bağımsız ve tarafsız gazeteci" diye yüklendi.

Kekeç, Ahmet Hakan hakkında da "OHAL"e bir soru sordu:

"Bu terbiyesize ne zaman ‘dur’ diyeceksin ey OHAL?"

FETÖ kapsamında tutuklanan eski AK Parti milletvekili İlhan İşbilen'in mahkemedeki ifadesinin medyaya sızdırıldığını hatırlatan Kekeç'in yazısının devamı şöyle:

AK PARTİ'DE İSTEDİKLERİ "YARILMA"YA MALZEME OLUŞTURACAK...

"Çünkü apartta bekleyen mebzul miktar soytarı var. Biliyor ki, birileri çıkacak, bu bilginin üzerinde bir güzel oynayacak, AK Parti’de görmek istedikleri “yarılma”ya malzeme oluşturacak.

Nitekim ben izindeyken biri çıkmış...

Delikanlıca vuruşmak yerine kurnazca arkadan dolanmayı itiyat edinmiş bir Hürriyet gazetesi yazarı... (Sağ olsun, “Bu çocuk küçücük aklıyla operasyon mu çekiyor?” diyen bir arkadaşım uyardı da, öyle haberdar oldum yazıdan.)

Çıkmış ve “Niçin Ahmet Davutoğlu’nu da tutuklamıyorsun ey OHAL?” demeye getiren terbiyesizce bir yazı yazmış.

Okuyalım:

AHMET HAKAN NE YAZMIŞTI?

Senin gücün hep öğretmene, memura, bakkala, çaycıya, odacıya mı yetecek ey OHAL?

Bırak Pensilvanya’nın kıyısından geçmeyi Bank Asya’nın önünden geçmeyi bile FETÖ ile ilişkinin kanıtı olarak görürken... Pensilvanya’nın göbeğinde geçen 4.5 saatle ilgili olarak “Ne iş” bile demeyecek misin ey OHAL?

Memuru, öğretmeni kapının önüne koyarken... 4.5 saatlik görüşmeyi yapanı el üstünde mi tutacaksın ey OHAL?

Sen hep garibana demir yumruk olurken Davutoğlugillerin karşısında hep bir anlayış abidesi gibi yükselecek misin ey OHAL?

30 yıl önce Fetullah’ı yelpazeleyeni bile kodese tıkan sen, Pensilvanya’da yapılan 4.5 saatlik görüşmeye dair tek bir soru bile sormayacak mısın ey OHAL?

Konuş ey OHAL konuş! Niye sustun kaldın ey OHAL?

BU TERBİYESİZE NE ZAMAN DOKUNACAKSIN EY OHAL?

Yazı böyle...

Hemen belirteyim: Bu satırların yazarı, Davutoğlu dönemini bir dizi talihsizlikle anmaktadır. Atanamayan vali ve emniyet müdürleri, bir türlüçıkamayan kararnameler, kendilerine “hocacı” etiketi yapıştıran entelijansiyanın tahammülfersa davranışları, Schulz gibilere gösterilen aşırı tahammül bu talihsizliklerde başı çekmektedir. Ama hal böyledir diye, bir terbiyesizin “Davutoğlugillerin karşısında hep bir anlayış abidesi gibi yükselecek misin ey OHAL!” kışkırtmasına seyirci mi kalacağız?

Bu utanmaz arlanmaz adama şunları söylemek isterim.

Sen önce “Davuoğlugiller” diye dalga geçtiğin adamın tırnağı ol...

İkincisi...

Davutoğlu’na uygulanmasını istediğin OHAL tarifesinden neden kendini muaf tutuyorsun e be şebelek?

Pekâlâ biri de çıkıp şöyle ünleyebilir:

Senin gücün hep HDP’liye, FETÖ’cüye, DHKP-C’li’ye mi yetiyor ey OHAL?

HDP’liyi ekrana çıkarıp bağlama çaldıran yancılara, FETÖ’nün ürettiği kirli malzemeleri çarşaf çarşaf gazetelerinde dercedenlere, Savcı Kiraz’ı katledenlerden “kahraman” yaratanlara, 7 Haziran gecesi CNN Türk stüdyolarını bayram yerine çeviren “gazeteci”görünümlü hokkabazlara, “Ne yani, muhtıraya karşı olduğumuzu söyleyeceğiz de, ötesini söylemeyecek miyiz?” diyen ve yıllarca “ötesini” söyleyen soytarılara “Ne iş” bile demeyecek misin ey OHAL?

Bırak tank yürütmeyi, küçük bir imayı bile darbeciliğin kanıtı sayan sen, açıkça darbe isteyen bağımsız ve tarafsız gazetecileri el üstünde tutmaya devam mı edeceksin ey OHAL?

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum