POLEMİK

Kars'ta seçimi kim kazanır? Naif Alibeyoğlu kirli ittifakı ifşa etti

KARS'ta Cumhur ittifakı adayı Çetin Nazik, DSP adayı Naif Alibeyoğlu, CHP adayı Taner Toraman, İYİ Parti Settar Kaya ve HDP adayı Ayhan Özbilge yarışıyor.

Kars'ta seçimi kim kazanır? Naif Alibeyoğlu kirli ittifakı ifşa etti

31 Mart yerel seçimleri için geri sayım sürerken Kars'ta kıran kırana bir yarış var. Cumhur ittifakı Çetin Nazik ile oy toplarken, CHP, İYİ Parti ve HDP ittifaka gitmedi. Her 3 parti de kendi adaylarını gösterdiler. Kars'ta yarışan adaylar içinde DSP adayı Naif Alibeyoğlu öne çıkan isim.

AK Parti'deyken CHP saflarına geçen Alibeyoğlu bu seçimde de DSP'nin adayı oldu. Alibeyoğlu, Hadi Özışık'ın 'sürekli parti değiştirmesine' yönelik sorusuna şu yanıtı verdi:

-"Benim tek partim var Kars... İnsanlar seçerken partiye mi tercih ediyorlar. Elbette bir özeleştirim var. Parti önemli olsaydı AK Parti'nin adayı niye üçüncü oldu. Demek ki burda aday önemli. Tabi ki iktidar olanakları önemli ama ben herkesle uyum içinde olacağım. Bütün Karslıları bu büyük aile çatısı altında birleştireceğim"

HDP istemedi CHP'de kirli pazarlık
Naif Alibeyoğlu neden bu seçimde CHP'den aday olmadığının perde arkasını da anlattı. Dediğine göre çok kirli pazarlıklar olmuş ve Kars'taki parti unsurları onun hakkında Ankara'ya farklı raporlar vermiş. Alibeyoğlu şunları anlattı:

-Genel başkan adayımız sizsiniz demişti. Kamuoyu yoklamalarında açık ara çıktım. Aday olacağımı biliyordum. Ancak kirli pazarlıklar oldu. HDP ile CHP arasında pazarlık oldu. HDP benim burdan aday olmamı istemedi. Çok belden aşağı vurmalar oldu. CHP içinde bir parti yok çok parti var. Bu sebeplerle parti beni gözden çıkarınca ben de bu yola girdim. Büyük bir farkla kazanacağım.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar