REKLAM

Kanal D bu reklamı neden yayınlamıyor?

Krizde olsaydık, yeni RTÜK yasası gereği dizi arası reklam kuşağı 4 dakikadır denmeseydi, rekabet bu kadar güçlü markalar arasında olmasaydı Kanal D reklamları yine de almaz mıydı?

Kanal D bu reklamı neden yayınlamıyor?
GAZETECİLER.COM - Marketing Türkiye Dergisi Genel Yayın Yönetmeni ve Zaman gazetesi yazarı Günseli Ö. Ocakoğlu, boya markası Polisan'ın yeni reklamının Kanal D ekranlarında neden yayınlanmadığını sordu...

Günseli Ö. Ocakoğlu'nun Zaman gazetesindeki  Fatmagül'ün suçu belli de Polisan'ın suçu ne? başlıklı yazısından satır başları:

POLİSAN'DAN CESUR REKLAM

"Boya sektörünün bir başka güçlü markası Polisan da geçen hafta reklam kampanyasına başladı. Güçlü bir duruş sergileyen ve kendisinden önce kampanyalarını başlatan iki rakibine mesajının ne olacağı şahsen merakımı mucip olmuştu.

Polisan, "zor oyunu bozar" mantığıyla "popüler televizyon kültürüne karşı kalıcı, gerçek sanat" mesajıyla ekrana çıktı.

Dış sesin,
"Ne olacak bu Fatmagül'ün, Osman'ın, Hürrem'in hali?" sorusuna, "Bunlar gelip geçici, Polisan çok çekici." diyen balerin görüntüsü ve mesajıyla başlı başına bir çelişki gibi gözükürken, "gerçek sanat gibi kalıcı olan gerçek markadır" mesajını vererek popüler diziler üzerinden diğer markaları sorguluyor.

(...) Polisan'ın dizi karakteriyle eğlenen kampanyası cesurca olmuş. Cesurca çünkü duyumuma göre Nebahat Çehre'li Sinpaş reklamlarına evet diyen
Kanal D, üç diziyi "ti"ye alan Polisan reklamlarına ekranında yer vermemiş.

KRİZDE OLSAYDIK YİNE DE YAYINLAMAZ MIYDI?

Şimdi birkaç soru sormak istiyorum; krizde olsaydık, yeni RTÜK yasası gereği dizi arası reklam kuşağı 4 dakikadır denmeseydi, rekabet bu kadar güçlü markalar arasında olmasaydı Kanal D reklamları yine de almaz mıydı? RÖK, Rekabet Kurulu bu işe ne diyor? Polisan'ın bu durumda söz söyleme hakkı var mıdır? Soru çok, cevap lütfen!

ÇOK OKUNANLAR