MEDYA KÖŞESİ

Kadir İnanır'lı FETÖ bombası meğer lüks bir evde...

FETÖ iddianamesinde yer alan Kadir İnanır detayını Sedat Ergin yakaladı. Kadir İnanır FETÖ'nün kilit ismi olanlarla meğer bir dönem komşuluk yapmış. Alt katındakilerden haberdar olan Kadir İnanır herşeyi anlattı.

Kadir İnanır'lı FETÖ bombası meğer lüks bir evde...

FETÖ davalarının en önemlisi olan Akıncı iddianamesinden Kadir İnanır'ın ismi çıktı. Kadir İnanır'ın adı Akıncı Üssü iddianamesinin 380'incisayfasında geçiyor. 15 Temmuz darbe girişimini Akıncı Üssü'nde Adil Öksüz'le birlikte yönettiği belirlenen tutuklu Kemal Batmaz, 1988 yılında Cihangir'de lüks bir FETÖ evine gidip gelmeye başlamış.

Onu bu eve götürüp getiren de FETÖ üyesi olan Muhammet Namlı'ymış. Namlı'nın ifadesine göre üst katlarında çok ünlü bir komşuları varmış. İddianamedeki ifadesine göre de bu ünlü komşu Kadir İnanır'mış.

KADİR İNANIR ANLATTI : TERLİKLİ BİR CEMAAT EVİYDİ

Peki Kadir İnanır alt katında lüks bir FETÖ evi olduğunu biliyor muydu? Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Cengiz Semercioğlu ünlü aktörü arayıp sormuş. Meğer Kadir İnanır da biliyormuş oranın cemaat evi olduğunu. İşte ünlü aktörün anlattıkları;

-'Tam alt katımda değildi o. İki altımda oturuyorlardı. Doğru, o dönem Cihangir'de İlyas Çelebi Sokak'ta oturuyordum. 15 Temmuz darbe girişiminin tepe yöneticilerinden biri de (Kemal Batmaz) o evde yetişenlerden biriymiş galiba… Hatta İbrahim Altınsay da bizim apartmandaydı. Zaman zaman konuşurduk bunu. Terliklerin kapı önüne bırakıldığı bir cemaat eviydi orasıydı. Bilirdik ama o zamanlar kimse eğilmezdi bu meselenin üzerine.'

Cengiz Semercioğlu'nun yazısının tamamı

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar