GÜNDEM

Kadın Yazarlar Derneği Dönem Sözcüsü gözaltında

Kadın Yazarlar Derneği Dönem Sözcüsü ve PEN üyesi Sevim Korkmaz Dinç, sabah saatlerinde İzmir’deki evinden gözaltına alındı.

Kadın Yazarlar Derneği Dönem Sözcüsü gözaltında

Kadın Yazarlar Derneği Dönem Sözcüsü ve PEN üyesi Sevim Korkmaz Dinç bu sabah saatlerinde İzmir Narlıdere’deki evinden gözaltına alındı.

Evrensel’in haberine göre, Çankaya’da bulunan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne götürülen Sevim’e 5 gün avukat yasağı getirildi.

Dinç’in gözaltına alınma gerekçesi ise öğrenilemedi.

Sevim Korkmaz Dinç’in yayımlanmış dört kitabı bulunuyor ve aynı zamanda F Dergi’nin de kurucusu.

Kadın Yazarlar Derneği: Sözü kelepçelemek mümkün değildir

Bir dönem Barış Bloku eş sözcülüğü de yapmış olan Dinç’in gözaltına alınmasına ilişkin merkezi İzmir’de bulunan Kadın Yazarlar Derneği bir açıklama yaptı.

Düşün insanlarının, gazetecilerin, yazarların gözaltına alınmadığı bir gün olmadığının kaydedildiği açıklamada, şöyle denildi:

Bugün de Kadın Yazarlar Derneği kurucusu, sözcüsü, PEN Yazarlar Derneği üyesi, barış savunucusu yazar Sevim Korkmaz Dinç sabah saatlerinde Terörle Mücadele ekipleri tarafından gözaltına alınmıştır. Barış ve demokrasiye en çok ihtiyacımız olan bu günlerde; kalemini kadından, barıştan, güzel bir gelecekten yana kullanan, başta Sevim Korkmaz Dinç olmak üzere, gözaltında ve cezaevlerinde bulunan tüm yazar ve gazetecilerin serbest bırakılmasını istiyoruz. Sözün gücünden korkanlar şunu bilmeli ki sözü kelepçelemek mümkün değildir.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar