TV HABER

İzdivaç programlarına yine ceza yağdı!..

Televizyon yöneticilerine "Ya bitirin ya da ağır para cezalarıyla biz bitireceğiz" diyen RTÜK, dediğini yaptı. Evlilik programlarına ceza yağdı...

İzdivaç programlarına yine ceza yağdı!..

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), uyarılara rağmen yayın ihlallerine devam eden evlilik programları nedeniyle 6 kanala ağırlaştırılmış para cezası verdi. 

RTÜK yönetimi televizyon yöneticileriyle yaptığıkları son toplantıda ekranlardaki evlilik programları için adeta ültimatom vermiş ve "Bu programları ya kendiniz bitirin ya da biz ağır para cezalarıyla bitireceğiz" uyarısı yapmıştı...

Buna rağmen yayınlar aynı şekilde devam edince RTÜK bu programlara ağırlaştırılmış para cezası kesti...

BİR YILDA 136 BİN ŞİKAYET GELDİ...

RTÜK yetkililerinden alınan bilgiye göre, evlilik programlarıyla ilgili olarak vatandaşlar, sivil toplum kuruluşları ve kurumlardan gelen şikayetler artarak devam ediyor. RTÜK'e, "444 1 178" çağrı hattı, RTÜK web sayfası, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER), Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) ve e-posta üstünden gelen şikayetlerin sayısı son bir yılda 136 bini aştı.

EN FAZLA HANGİLERİ ŞİKAYET EDİLDİ?

Bu kapsamda Üst Kurul dünkü toplantısında, yayından kaldırılması konusunda geçen hafta ikaz edilmelerine rağmen aynı formatta yayın sürdüren evlilik programlarını tekrar ele aldı.

En fazla şikayeti alan evlilik programlarından Kanal D'deki "Kısmetse Olur", Star TV'deki "Zuhal Topal'la", Show TV'deki "Evleneceksen Gel", ATV'deki "Esra Erol'da" ve Flash TV'deki "Dest-i İzdivaç" programlarındaki ihlaller nedeniyle bu kanallara yine para cezası verildi.

TOPLAM CEZA 17 MİLYON LİRAYI GEÇTİ

RTÜK bu cezaları, 6112 sayılı Kanun'un 8/1 maddesindeki "Yayınlar insan onuruna ve özel hayatın gizliliğine saygılı olma ilkesine aykırı olamaz, kişi ya da kuruluşları eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü, aşağılayıcı veya iftira niteliğinde ifadeler içeremez" ve "Toplumun milli ve manevi değerlerine, genel ahlaka ve ailenin korunması ilkesine aykırı olamaz" ilkelerini ihlalden  ve yine üst sınırdan uyguladı. RTÜK, reklam gelirinin yüzde 2'si oranında ağırlaştırılmış para cezası verilmesini kararlaştırdı.

Böylece son bir yılda RTÜK'ün evlilik programlarına verdiği para cezası 17 milyonu aştı.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar