GÜNDEM

İsmail Saymaz Küba'yı fethetti

Bir süredir Küba'da olan İsmail Saymaz, izlenimlerini Instagram ve Twitter hesabından paylaştı.

İsmail Saymaz Küba'yı fethetti

Küba'yı gezmeye giden gazeteci İsmail Saymaz, Küba izlenimlerini sosyal medya hesaplarından takipçileriyle paylaştı. 

Takipçilerinden birinin "beleş gezi güzeldir" yorumu üzerine İsmail Saymaz, "Hayatımda hiç beleş geziye gitmedim. Hiçbir zaman hediye kabul etmedim. Gazeteciliğe başladığım günden beri bu teklifleri geri çevirmişimdir. Bugün de cebimden ödeme yaparak, Küba’ya geldim." diyerek cevap verdi. 

İŞTE İSMAİL SAYMAZ'IN KÜBA ÇIKARTMASINDAN BAZI PAYLAŞIMLAR

ismail saymaz

Küba’da @seydasyr ile tarihi Amerikan arabalarıyla dolaştık. Bugün Devrim Müzesi olarak kullanılan Diktatör Batista’nın sarayını gezdik. Sarayın önünde Fidel Castro’nun kullandığı tank, yanında ise devrim şehitleri için yakılan ve hiç sönmeyen devrim ateşi var. Devrim Meydanı’nda Che’nin silüetinin olduğu İçişleri Bakanlığı binası önünde fotoğraf çektirdik. Bu arada, Kübalıların kullandığı 3 Peso’nun üzerinde Che var. Turistler kapış kapış alıyor.

ismail saymaz

ismail saymaz

ismail saymaz

ismail saymaz

Che Guevera’nın Devrim’den sonra ofis ve ev olarak kullandığı Havana’daki bina bugün bir müze. Müzenin girişinde Che’nin şu sözleri yazıyor: “Benim ölümün bir yıkım değildir. Nazım Hikmet’in dediği gibi, yarım kalmış bir şarkıyı toprağa götürecek olmanın acısıdır” Bu arada, Che müzesinin karşısında 1958’de Diktatör Batista döneminde yapılan dev Hazreti İsa heykeli var. Kübalı mihmandarımız Nikolas’a “Ülkenizde hangisi daha popüler; Che mi, İsa mı?” diye sordum. “İkisi de” dedi.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar