TV HABER

İsmail Küçükkaya hakkında bomba iddia; neden çuvalladı?

"Aile Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın eşinde Bylock çıktı, bakan boşanma davası açtı" iddiası yalanlanan İsmail Küçükkaya fena çuvalladı.

İsmail Küçükkaya hakkında bomba iddia; neden çuvalladı?

FOX TV'de Çalar Saat programını yapan İsmail Küçükkaya'nın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ve eşi ile ilgili olarak ortaya attığı ByLock iddiasının 'isim benzerliğine' dayandığı iddia edildi.

Sabah gazetesinin haberine göre, Emniyet Genel Müdürlüğü detaylı inceleme ile iftiranın bir isim benzerliğinden yola çıkarak oluşturulduğunu ortaya koydu.

BYLOCK LİSTELERİNDE 'İLYAS KARA' ARANDI

İsmail küçükkaya'nın Bylock iddiası önce Bakan Kaya,ardından Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından tekrar tekrar yalanlanmıştı.

İlk açıklamasında "81 il Emniyet Müdürlüklerimize gönderilen ByLock listelerinde Sayın Bakan'ın eşi ile alakalı herhangi bir veri bulunmamaktadır" diyen Emniyet Genel Müdürlüğü, bu iddianın nereden çıktığının peşine düştü. Emniyet birimleri ByLock listelerinde detaylı inceleme yürüttü.

LİSTEDE 5 'İLYAS KAYA' DAHA VAR

Listelerde Bakan Kaya'nın eşi İlyas Kaya ile aynı isimde 5 kişi daha bulunduğunu saptadı. Bu isimlerden birinin eşinin de adı Fatma Kaya olarak kayıtlarda yer alıyordu. İsmail Küçükkaya ve ona bu haberi servis edenler, isim benzerliğinden yola çıkarak Bakan Kaya ve eşi hakkında ByLock iddiasını ortaya attı.

T.C. KİMLİK NUMARASI ESAS

Emniyet yetkilileri, ByLock listelerinde yapılan sorgulamalarda yanlış değerlendirmelere yol açmamak için T.C. kimlik numarası üzerinden çalışma yapıldığına da dikkat çekti.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar