GÜNDEM

"İslamophobia" filminin oyuncuları belli oldu...

Ömer Sarıkaya’nın senaristliğini ve yönetmenliğini üstlendiği Şubat ayında çalışmalarına başlanacak olan Islamophobia filminde baş rollerde oynayacak oyuncular açıklandı.

"İslamophobia" filminin oyuncuları belli oldu...

Ömer Sarıkaya’nın senaristliğini ve yönetmenliğini  üstlendiği Şubat ayında çalışmalarına başlanacak olan Islamophobia filminde baş rollerde oynayacak oyuncular açıklandı.

Türkiye'den Mahmut Cevher, Levent İnanır, Meryem Sevilen ile Wilma Elles , Holywood ve diğer ülkelerden Oliver Stone'in müslüman olan oğlu Sean Ali Stone, Daniel Baldwin, Chris Mülkey, Ford Austin, İsaballe Adriani, Bobbie Philips gibi dünyaca ünlü oyuncular seçildi.

Tamamen bağış üzerine yapılandırılan ve bir kâr amacı gütmeyen, filmin getirisinin Unicef, Diyanet ve diğer yardım kuruluşları bünyesinde insani yardıma dağıtılacak olan  uzun metrajlı sinema filmi, İslam ve dünya barışı açısından son derece önemli bir sinama filmi olmayı hedefliyor.

Giderlerinin tamamen barışa katkı sağlamayı amaçlayan, her dinden her kesimden her ırktan olan iş adamları ve sponsor hayırseverler tarafından karşılanacak olan bir yardımlaşma yapı olacaktır.. ve Aralık ayında vizyona girmesi planlanan filmin çekimleri Hollanda, Belçika ve Almanya da yapılacak.

130 dakika sürecek film İngilizce, Türkçe, Almanca ve Hollandaca (Felemenkçenin Hollanda'da konuşulan lehçesi) olarak yayınlanacak.

Hollywood’un  dünyaca tanınmış en prestijli, en etkili  ve en güçlü  yapımcılardan Ünlü Lübnanlı arab  hırıstiyan asılı olan George Edde, bu projenin ana yapımcısı oldu.  Diğer yapımcı ise Ürdünlü iş adamı Mohammad Al-Naoimi.

15 ülkeden yapımcı ve yürütücü yapımcı bu projede yer alıyor. 

Filmde 27 ülkeden  çok etkili oyuncular yer alıyor. Başrolü oynayacak olan,Oliver Stone’nun Müslüman olan oğlu ( Sean Ali Stone, Daniel Baldwin,Chris Mulkey,Ford Austin,Isabelle Adriani,Bobbie Philips,) Türkiye’den Mahmut Cehver,Levent inanir ,Meryem Sevilen ve Wilma Elles  yer alacak.

 Ayrıca Hollywoodun dünyaca tanınmış  bazı oyuncuların da misafir oyuncu olarakta girecekleri ve bunun sürpriz olacağı açıklandı...

Islamophobia, başta Cannes Film festivali olmak üzere, uluslararası birçok önemli film festivalinde de yarışmaya hazırlanıyor.

Yapımcılar ise filmin amacının 'barış'  olduğunu şimdiden Oscar aday adayı olduğu iddiasında. 

Avrupa başta olmak üzere 4 kıtada gösterime girecek olan filmin 100 milyon kişi tarafından izlenilmesi amaçlanıyor.

 

 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar