REKLAM

iPhone'daki reklam TV'den daha etkili

Apple ve iReklam (iAd) uygulamasını erken benimseyen markalardan biri olan Campbell'in katkısıyla, iReklamların ilk etkinlik araştırması sonuçları açıklandı.

iPhone'daki reklam TV'den daha etkili
Araştırma sonuçlarına göre, Campbell çorbalarının reklamını iPhone'da görenlerin reklamı hatırlama oranı TV'de görenlerin iki katı kadar.

Nielsen tarafından yapılan 5 haftalık çalışma sonucunda iReklamı görenlerin reklamın mesajını hatırlama oranları ise TV seyircilerine göre 3 kat fazla. iReklamı gören grup Campbell ürünlerini almaya 4 kat fazla yönelirken, reklamı sevme oranları TV'de izleyenlerin 5 katı kadar. Bu sonuçlar Apple açısından çok umut vaad edici.

Campbell çorbaları global pazarlama müdürü Jennifer Gordon, BBDO tarafından hazırlanan Campbell iReklamlarının statik bannerlardan daha etkili olduğunu dile getirdi ve ekledi: Yıllardır TV, radyo ve açık alanda yapılan reklamların etkililiğine dair datalarımızla mobil reklamcılık sonuçlarını karşılaştırdığımızda iReklamların büyük bir fark yarattığını gördük. Fakat bu TV reklam bütçemizi iReklama aktaracağımız anlamına gelmiyor. iReklam sadece iPhone sahiplerine ulaşıyor, televizyonsa daha fazla ve daha çeşitli kitlelere ulaşan bir araç.

Adage'in iddasına göre, ilk iReklam kampanyaları son bulurken, Apple data toplayarak iReklam uygulama gelirini artırma çalışmaları yapıyor.

MediaCat Online

ÇOK OKUNANLAR