POLEMİK

İktidar yanlısı gazeteciler Merve Kavakçı kavgasına tutuştu...

KHK ile üniversiteden ihraç edilen Merve Kavakçı'nın eski eşi Prof. Dr. Cihangir İslam'ın "Adalet Yürüyüşü'ne katılması iki grup gazeteciyi karşı karşıya getirdi...

İktidar yanlısı gazeteciler Merve Kavakçı kavgasına tutuştu...

CHP'nin başlattığı 'Adalet Yürüyüşü'ne Refah Partisi'nin eski vekili Merve Kavakçı'nın, KHK ile üniversiteden ihraç edilen eski eşi Prof. Cihangir İslam’ın katılması tartışma yarattı.

AK Parti’den milletvekili adayı olan Savcı Sayan, Twitter’da Merve Kavakçı’nın eski eşinin yürüyüşe katılmasına “Ankara'nın taşına bak. Şu feleğin işine bak... M.Kavakçı'nın eski eşi başörtüsü yasaklansın diye AYM'ye giden KK ile adalet yürüyüşünde...” diye tepki gösterdi.

Cihangir İslam'ın Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte olduğu "Adalet Yürüyüşü"ne katıldığı AK Parti kurucularından Fatma Bostan Ünsal ve eşi eski AK Parti milletvekili Faruk Ünsal da katılmıştı...

Savcı Sayan'ın bu twitine Ahmet Davutoğlu'nun, AK Parti Genel Başkanlığı ve Başbakanlık görevlerini bırakmasına neden olduğu öne sürülen Pelikan bildirisini kaleme alanlara destek veren isimlerden biri olduğu belirtilen Fazıl Duygun da “Kavakçı da hep sorunlu tiplerle evleniyor. Bu kaçıncı koca? 5. Kocayı eskitmiş diyorlar” diye destek verdi...

Fazıl Duygun’un bu mesajına yanıt Davutoğlu’na yakınlığıyla bilinen ve Pelikan bildirisinde de hedef alınan Taha Ün’den geldi. Taha Ün, “Pelikancılık tam olarak böyle bir foseptik çukurunda bakteri olmaktır” diye yazdı.

Fazıl Duygun ise Taha Ün’ün mesajına “Yavşak, senin gibi, milletin parasını cebe indirip, hukkada metres tutmuyorum, twitimde tek kelime hakaret yok. İslam düşmanı bir koca var” diye yanıt verdi.

Fazıl Duygun’un hakaret içeren sert mesajına Taha Ün’ün yanıtı da sert oldu. Ün, “Buradan ilan ediyorum bundan sonra bu alçağa selam veren, bu alçağın selamını alan, bu yaratığın bir twitini paylaşan hasmımızdır. Herkes aklını başına alsın” diye yazdı.

Sosyal medyada AK Partili hesapların bazıları Merve Kavakçı’nın özel hayatının tartışmaya açılmasına karşı çıkarken bazıları ise Kavakçı’yı eşi üzerinden eleştirileri haklı buldu.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum