GÜNDEM

İHA muhabiri Dink cinayeti soruşturmasında tutuklandı

Hrant Dink'in öldürülmesiyle ilgili soruşturma kapsamında gözaltına alınan aralarında İHA muhabiri Muammer Ay'ın da bulunduğu 8 kişi tutuklandı...

İHA muhabiri Dink cinayeti soruşturmasında tutuklandı

Hrant Dink cinayeti soruşturması kapsamında gözaltına alınan, aralarında gazeteci, emniyet ve jandarma görevlilerinin de bulunduğu 8 şüpheli, ''silahlı terör örgütüne üye olma'' ve ''anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs'' suçlarından tutuklandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Gökalp Kökçü tarafından cinayete ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında geçen hafta operasyon başlatılmıştı.

KİMLER TUTUKLANDI?

Operasyon kapsamında gözaltına alınan İHA muhabiri gazeteci Muammer Ay ile dönemin Samsun İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürü Murat Bayrak, Asayiş Müdürü Atilla Güçoğlu, Olay Yeri İnceleme Biriminde astsubay Yüksel Avan, İstihbarat Şube Müdürü Birol Ustaoğlu, dönemin Samsun Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü Yakup Kurtaran, TEM Şube Nöbetçi Amiri Ahmet Çetiner ve TEM Şube Müdürlüğü Emniyet Amiri Metin Balta tutuklanmaları istemiyle hakimliğe sevkedildi.

TERÖR ÖRGÜTÜNE ÜYELİK VE DARBEYE TEŞEBBÜS

Nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliği, şüphelilerin, üzerlerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti, kuvvetli suç şüphesini gösteren olguların bulunması, delillerin henüz tam toplanmamış olması, delilleri karartma ihtimali ve adli kontrol hükümlerinin bu aşamada yetersiz kalacağını dikkate alarak ''silahlı terör örgütüne üye olma'' ve ''anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs'' suçlarından tutuklanmasına hükmetti.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar