KİTAPLIK

Hüseyin Yayman, Özal'dan sonra şimdi de AK Parti'nin kitabını yazıyor

AK Parti Hatay Milletvekili ve Tanıtım-Medya Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Hüseyin Yayman'dan Özal kitabının ardından AK Parti ile ilgili bir kitap daha geliyor.

Hüseyin Yayman, Özal'dan sonra şimdi de AK Parti'nin kitabını yazıyor

Hürriyet gazetesinden İpek Özbey'e konuşan  AK Parti Hatay Milletvekili ve Tanıtım-Medya Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Hüseyin Yayman, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. 

Hüseyin Yayman, Özal'ın tarihi konuşmalarının yer aldığı kitabının ardından AK Parti'yi anlatan bir kitap hazırladığını belirtti. 

İŞTE O RÖPORTAJDAN İLGİLİ BÖLÜM


Özal’ın tarihi konuşmalarından oluşan yeni kitabınızın önsözünde ona hayranlığınızı dile getiriyorsunuz. Bugün yaşıyor olsaydı ANAP’ta mı yoksa AK Parti’de mi siyaset yapardınız?

Ben AK Partiliyim. Tabii ki Recep Tayyip Erdoğan’la siyaset yapardım. Özal büyük bir lider ve büyük bir reformcuydu. Romantik bir Türkiye milliyetçisiydi. Türkiye’nin en iyi yetişmiş siyasetçilerinden biriydi. Özal’ın yaptığı reformlar AK Parti’nin iktidara gelmesine zemin hazırladı. Özal’ın konuşmalarını derledim, çünkü bu konuşmaların önemli olduğunu düşünüyorum.

Konuşmaları derlerken neyi kıstas aldınız?

Tarihe not düşen, iz bırakan konuşmalar olsun istedim. Özal kalkınma, şehirleşme, AB, insan hakları, güvenlik, din-devlet ilişkileri, adalet, reform meselelerini çok iyi tahlil etmişti. Yeni kuşaklar tarafından da okunmasını istedim.

Özal kitabınızda “Özal’ın en büyük mirası Türk milletine ‘yapabiliriz’i aşılamaktır” diyorsunuz. Yapabilir miyiz sahiden?

Tabii ki. Geçmişte Özal’ın yaptıkları bugün Türkiye’nin üçüncü havalimanını yapabilmesinin önünü açtı. Bugün yapılanlar da gelecek kuşaklara başka bir birikim sağlıyor. Turgut Özal, milletimize başkası olmadan kendisi olmayı, biz kalarak muasır medeniyet seviyesine çıkabileceğimizi gösteren bir lider. Asıl önemlisi topluma özgüven duygusu veren bir lider. Bürokratik oligarşiye, vesayet rejimine direnen biridir. İktidarda olmasına rağmen muhalif bir liderdi. Cumhurbaşkanlığı döneminde yaptığı konuşmalara bakıldığında bu çok daha iyi anlaşılabilir. Muhalif olmak illa karşı çıkmak değildir. Kritik etme, daha iyiyi isteme anlamında muhaliftir. Cumhurbaşkanımız da böyledir.

Şimdi yeni bir kitap geliyor. Hazırlanmakta olan AK Parti kitabını anlatır mısınız?

AK Parti neyi temsil ediyor, arkasında kim var, neyi başarmak istiyor, nasıl bir Türkiye hayali var, bunun hikâyesini yazmak istedim. Son okumaları yapıyoruz, önümüzdeki aylarda çıkacak inşallah.


özal

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar