MEDYA KÖŞESİ

Hüseyin Gülerce'nin Gülen yazısı olay oldu

Fetullah Gülen intihar mı edecek? Hüseyin Gülerce, Türkiye'nin ABD'den iadesini istediği Gülen'i yazdı.

Hüseyin Gülerce'nin Gülen yazısı olay oldu

Star yazarı Hüseyin Gülerce, günün dikkat çeken yazılarından birine imza attı. Trump'ın Gülen'i vermesi halinde "evet" oylarının yüzde 70'lere dayanacağını iddia eden Gülerce, Mehdilik iddiasında bulunan Gülen'in gelmemek için intihar edebileceğini düşünüyor.

Bir dönem FETÖ'de üst düzey görevlerde bulunan ve Gülen'e yakın isimlerden biri olan Gülerce, bugünkü köşesinde FETÖ liderininn  ve referanduma olan etkilerini kaleme aldı.

Rus savaş uçağının düşürülmesinin ve Rus büyükelçi Karlov'un öldürülmesinin arkasında FETÖ'nün olduğuna dair kuvvetli işaretlerin olduğunu yazan Gülerce, Trump'ın gizli belgeleri medyaya sızdıran eski Ulusal Güvenlik Dairesi (NSA) çalışanı Edward Snowden'i, Rusya'dan istediğini hatırlatarak yazısına böyle devam ediyor:

İADESİ İHTİMALİ KUVVETLENİYOR

"ABD, Rusya’nın elindeki “hain ve casus”u istiyor. Türkiye ve Rusya da ABD’nin elindeki darbeci, suikastçi haini istiyor. Bu yeni bir durum ve Trump'ın F. Gülen’i iadesi konusundaki sinyaller gerçekçi olabilir. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD Başkanı Trump’la görüşmesi, ertesi gün CIA Başkanının Türkiye’ye gelmesi, FETÖ konusunun ilk elden anlatılması, Trump’ın en hızlı şekilde bilgilendirilmesi, olumlu sinyalleri kuvvetlendiriyor. Elbette sinyallere değil atılan somut adımlara bakacağız.

TÜRKİYE'YE GELMEYİ MEHDİLİK İLE BAĞDAŞTIRAMAYACAKTIR

Geldiğimiz noktada F. Gülen’in iadesi ihtimali kuvvetleniyor. FETÖ’cülere“dava için” intiharı tavsiye eden Gülen’in kendisinin intihar etmesi de beni şaşırtmaz. Çünkü kendisini “beklenen kurtarıcı” olarak gören, buna inanan Gülen, elleri kelepçeli olarak Türkiye’ye gelmeyi “Mehdilik”ile bağdaştıramayacaktır. F. Gülen; “Mehdiyi başkaları esir alamaz, kendi sonu ile ilgili kararı da kendisini verir” inancındadır…

YÜZDE 70'LERİ AŞABİLİR

ABD Gülen’i tutuklar ya da iade etmeye karar verirse, bu da 16 Nisan’daki referandumdan önce gerçekleşirse, işte o zaman ‘evet’te patlama olur. ‘Evet’ oranı yüzde 70’leri aşabilir.

Birileri hala anketlerle ‘hayır’ için algı operasyonları yapmaya, birileri de ‘evet’ için tereddüt doğurmaya devam etsin.

Sandığa daha iki ay var. Gün ola harman ola, inşallah ‘evet’ler yüzde 60’ı aşa... "

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar