GÜNDEM

Hürriyet'teki devir teslim töreninde neler yaşandı?

Hürriyet'in yeni Genel Yayın Yönetmeni Fikret Bila oldu... Bila, Sedat Ergin için neler söyledi?.. Sedat Ergin bundan sonra ne yapacak?...

Hürriyet'teki devir teslim töreninde neler yaşandı?

Hürriyet’te ‘Genel Yayın Yönetmeni’ görevini Fikret Bila, Sedat Ergin'den devraldı. Hürriyet Dünyası’nda düzenlenen devir teslim töreninde yapılan konuşmalar kadar halef ile selefin birbirleri ile ilgili sözleri kadar Sedat Ergin'in bundan sonra neler yapacağına ilişkin açıklamalar da dikkat çekti...

Hürriyet Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı, “Hürriyet’in yayın çizgisi belli. Meslek etik ilkelerimiz belli. Hürriyet, Fikret Bila’nın liderliğinde bu gazetecilik bayrağını, iddiasını daha ileriye taşıyacaktır" dedi. 

"FİKRET'İN TEK SERMAYESİ GAZETECİLİK"

Sedat Ergin ise yaptığı açıklamada yorulduğu için yazarlığa dönmek istediğini, görevden alınmasının bu çerçevede değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Fikret Bila için "Fikret’in tek sermayesi vardır, o da gazeteciliktir" diyen Sedat Ergin, "Yirmi beşinci yılımı doldurduğum Hürriyet’teki yolculuğuma bundan sonra köşe yazarı olarak devam edeceğim. Bundan büyük bir heyecan duyuyordum" dedi.

"15 TEMMUZ İDDİANAMELERİNİ BÜYÜTEÇ ATINA YATIRACAĞIM"

Sedat Ergin, gazetecilikle ilgili bundan sonraki hedefini de şöyle özetledi:

"Ben araştırmacı gazeteciliğe çok önem veririm. Geçmişte Ergenekon, Balyoz gibi iddianameleri ciddi bir şekilde incelemiştim. 15 Temmuz sonrasında beni bekleyen onlarca iddianame var. Bu iddianameleri büyüteç altına yatırmak için büyük bir sabırsızlık içindeyim.”

İKİ RAKİP AMA HER ZAMAN DOST VE ARKADAŞTIK

Fikret Bila ise, görevi Sedat Ergin’den devralmanın kendisi için ayrı bir önemi olduğunu söyledi. Birlikte 1970’lerin ortalarında üniversite öğrencisiyken mesleğe başladıklarını anlatan Fikret Bila, Sedat Ergin'le arkadaşlıklarını şöyle anlattı:

" Ankara’nın zorlu yıllarında gazeteciliğe tutkulu iki genç olarak, hep haber peşinde koştuk. Mesleğin en alt kademesinden başlayarak çeşitli kademelerinde görevler üstlendik. Uzun yıllar boyunca, birbiriyle haber atlatmak için yarış halinde iki rakip, ama her zaman sevgi ve saygıyla bezenmiş, dost ve arkadaş olarak kaldık. Bu arkadaşlık ve dostluğumuz Milliyet Gazetesi’nde birlikte çalıştığımız yıllarda olduğu gibi, Hürriyet Gazetesi’nde de devam ediyor.”

SEDAT ERGİN'E AKŞAM BİR GÖREV DAHA VERİLDİ

Yaklaşık 2,5 yıl yaptığı Hürriyet Genel Yayın Yönetmenliği'ni Fikret Bila'ya devreden Sedat Ergin, Hürriyet'te  köşe yazarı olarak devam edeceğini açıklamıştı. Ancak, Hürriyet yönetimi akşam saatlerinde Sedat Ergin'e yeni bir görev daha verdi.

Sedat Ergin, yayına başlamasında büyük emeği olan ve cuma günleri gazeteyle birlikte dağıtılan Hürriyet Kitap Sanat'ın başına geçti...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar