GÜNDEM

Hürriyet'e erişim neden engellendi? İşte resmi açıklamalar

Hürriyet gazetesinin internet sitesine belli bir süre erişim sorunu yaşanması ile ilgili resmi açıklama yapıldı.

Hürriyet'e erişim neden engellendi? İşte resmi açıklamalar

Turkcell Superonline kullanıcıların, saat 16.50-18.00 arasında Hurriyet.com.tr adresine ulaşamaması bazı polemiklere neden olmuştu. Konuyla ilgili olarak bu tarz olaylarda yetkili olan BTK ve Hürriyet'ten ayrı ayrı açıklamalar geldi.


BTK Başkanı Dr. Ömer Fatih Sayan, Twitter’da yaptığı açıklamada “hürriyet.com.tr alan adresine yönelik hiçbir erişim engeli bulunmamaktadır. Teknik bir arızadan kaynaklanan sorunun giderildiği raporlanmıştır” ifadelerini kullandı.


Hürriyet ise yaptığı açıklamada "Turkcell’den bir görevlinin, Denizli 2. Sulh Ceza Hakimliği’nin bir habere yönelik verdiği erişim engeli kararını uygularken yaptığı hatadan kaynaklandığı" vurgulandı.

Hürriyet'in yaptığı resmi açıklamanın tam menti ise şöyle:

"Hürriyet’in edindiği bilgiye göre bu teknik sorun, Turkcell’den bir görevlinin, Denizli 2. Sulh Ceza Hakimliği’nin bir habere yönelik verdiği erişim engeli kararını uygularken yaptığı hatadan kaynaklanmıştır.

Mahkeme kararında engellenecek tek haberin adresi (URL) paylaşılırken “/” işareti sehven tek yerine çift yazılmıştır.

Diğer operatörler kararı olması gerektiği gibi uygularken, Turkcell görevlisi sehven yapılan bu hatayı fark etmeyip adresi olduğu gibi kopyalayınca, engelleme bu operatörde ana sayfaya yönelmiş ve söz konusu sorun oluşmuştur.

Turkcell hatanın bildirilmesi üzerine 18.00 sularında kullanıcıların hürriyet.com.tr’ye erişimini tekrar sağlamaya başlamıştır."

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar