MEDYA KÖŞESİ

Hürriyet yazarlarından Aleyna Tilki çarkı!

16 yaşındaki Aleyna Tilki içkili mekanlarda şarkı söylemeye başlayınca hem medya dünyası hem de devlet ayaklandı. Hürriyet gazetesi Aleyna Tilki'yi savunurken yazarları bakın ne dedi?

Hürriyet yazarlarından Aleyna Tilki çarkı!

'Cevapsız Çınlama' şarkısıyla şöhrete kavuşan lise öğrencisi Aleyna Tilki'nin, kanunen yasak olmasına rağmen geceleri içkili mekanlarda sahneye çıkması tartışma yaratmıştı.

Günaydın'ın konuyu manşetine taşımasının ardından Aile Bakanlığı, Tilki’nin ailesiyle görüşüp uyarıda bulunurken, İçişleri ve Çalışma bakanlıkları, içkili mekanları denetime aldı.

Konunun bizi ilgililendiren kısmına gelecek olursak...

Günaydın yazarı Oğuzhan Toracı bugünkü haberinde DMC müzik şarkıcılarının Aleyna Tilki'ye olan övgülerine karşın aynı gruba bağlı Hürriyet gazetesi yazarlarının konuyla ilgili çarklarına dikkat çekti. Oğuzhan Toracı, Hürriyet yazarlarının tek tek Aleyna Tilki ile ilgili yorumlarını köşesine taşıdı.

aleyna tilki

Peki Günaydın yazarı Oğuzhan Toracı Aleyna Tilki'ye kafayı neden taktı?

İşte bu sorunun cevabını da yine kendisi köşesinden veriyor. Buyrun Oğuzhan Toracı'dan dinleyelim detayları:

DMC'nin son dönemde müzik sektörüne pompaladığı yeni şarkıcıların neredeyse hepsi ağız birliği yapmışçasına, Aleyna Tilki'nin samimiyetini ve doğallığını örnek gösterip 'Kızcağızı destekliyoruz' imajı çiziyor. Halbuki GÜNAYDIN'ın manşetlerinden ve halkın duyarlılığından sonra, DMC ile organik bağı olan Hürriyet gazetesinin yazarları da, katı savunmaları çürütürcesine çark etmeye başladı. Hürriyet Aleyna'yı savunurken, yazarları ne mi dedi?

Biz kılık kıyafet mevzusuna girmeden, köşe yazarı Melike Karakartal, "Aleyna, seksi kız imajından vazgeçmeli" diyerek, 16 yaşındaki bir kız çocuğunun fiziksel olarak teşhir edilmesine dikkat çekti.

Biz sadece alkollü mekanlarda sahneye çıkmasını eleştirirken, Ömür Gedik "Makul yerlerde tabii ki konser versin" diye yazdı ve bizim savunduğumuz makul mekan anlayışını destekler kıvama geldi.

Biz 'Gece hayatından dolayı okulunu ihmal etmesin' derken, Onur Baştürk "Kulüplerdeki playback konserlerle enerjisini harcamasın" diyerek, Aleyna'nın yaşamında daha faydalı olacak şeylerle uğraşmasını işaret etti. Hani biz sanata ve genç yeteneklere karşıydık? Herkes anladı ki, mevzu özgürlük ya da sanat karşıtlığıyla ilgili değil. Amacımız, toplum sosyolojisi ve çocuklarımızın geleceği için, sırf birilerinin para kazanabilmesi adına çocukların barlarda heba edilişine dikkat çekmekti ve sanıyorum başarılı da olduk.

NEDEN BENİ İLGİLENDİRDİ?

aleyna tilki

Diyeceksiniz ki, 'Oğuzhan, Aleyna Tilki'ye neden kafayı taktı?'

Gelin size durumu özetleyeyim: 11 yıl önce Bursa Çocuk Hakları Komitesi'nin kurucu başkanlığını üstlenmiştim ve UN ICEF ile pek çok projeye imza atmıştık. 2011 yılında da gazeteci kimliğim ve çocuk hakları savunuculuğumu birleştirerek, siyaseten en üst makamlarından destek gören Gelin Birlikte Oynayalım isimli projeyi hayata geçirmiştim. Projenin gelirini de Van depreminden zarar gören çocuklarımıza göndermiştik. Çocuklar ve çocuk hakları benim için hassas bir mevzu; o yüzden hakları da, haksızlıkları da iyi bilirim.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar