GÜNDEM

Huffington Post'ta dikkat çeken Türkiye yazısı

Dünyaca ünlü haber sitesi Huffington Post'ta ABD MÜSİAD Başkanı Mustafa Tuncer'in Türkiye’nin terörle mücadelesine ilişkin yazısı dikkat çekti.

Huffington Post'ta dikkat çeken Türkiye yazısı

Türkiye ve Erdoğan aleyhine yazı ve haberleriyle gündeme gelen ABD'nin en etkin yayın kuruluşlarından biri olan Huffington Post'ta yer alan yazısında Mustafa Tuncer "15 Temmuz başarılı olsaydı dünya için büyük bir felaket olabilirdi" dedi.

MUSİAD Başkanı Tuncer, 15 Temmuz 2016 hain darbe girişiminin yıl dönümü sebebiyle kaleme aldığı yazıda Türkiye’nin Suriye savaşı, mülteci krizi ve şiddet yanlısı aşırılıkçı gruplarla mücadelede önemli bir rol oynadığına değindi.

"TÜRKİYE BÖLGEDE HALA BARIŞ UMUTLARI YEŞERTİYOR"

Tuncer, Türkiye’nin, bölgesel ve küresel krizlerde hayati bir rolü olduğunu, krizlerin en zor noktasında aldığı sorumluluk ve liderlik vasfıyla bölgede hala barış umutlarını yeşerttiğinin altını çizdi.

Küresel kriz karşısında Türkiye’nin öne çıktığını belirten Tuncer, Uluslararası Kriz Grubu’nun Türkiye'nin mültecileri kabul etmesinin "ulusal bir gurur kaynağı" olarak nitelendirilmesi gerektiği fikrini bir sürpriz olarak yorumladı. Bu yorumuyla Tuncer, Batı'nın Türkiye'ye dönük menfi bakışına karşı kinayeli bir gönderme yaparken; İnsan Hakları İzleme Komisyonu'nun AB raporunu da hatırlattı. Geçen yıl yayınlanan raporda AB'nin krizlerde liderlik ve dayanışma konusunda başarısızlığı gözler önüne serilmişti.

"TÜRKİYE'NİN ÇABALARI OLMAZSA TERÖRLE MÜCADELE ÇÖKER"

Tuncer, yazısında şunları kaydetti:

“Türkiye sadece mültecilere destek vermiyor. Aynı zamanda, DEAŞ’a karşı mücadeleye de katkıda bulunuyor. Türkiye’nin bu iki noktada çabalarının olmaması durumunda, uluslararası terörle mücadele muhtemelen çökecek. Ne yazık ki diğer aktörler bu meseleye aynı oranda katkıda bulunmuyor. Suriye, Libya ve Yemen'de silahlı grupları finanse eden bu aktörler, yerli militan gruplarını durdurmaya çalıştığı için Türkiye'yi eleştiriyor. Bu durum ikiyüzlü olmaktan daha kötü. Gülünç …”

PKK İLE MÜCADELE

Hem ABD hem de AB tarafından terörist grup olan tanınan PKK, Türk ulusal güvenliğini baltalamak için Türkiye-Suriye sınırındaki kaostan faydalanan milislerle bağlantılı. Türkiye'nin bu tehdide karşı PKK unsurlarına tepki vermesi, uluslararası terörizmle mücadelede herhangi bir zarar teşkil etmiyor. Tam tersi.

FETÖ İLE MÜCADELE

Tıpkı ABD liderliğindeki Batı’nın güvenlik konusunda kendisine açık bir tehdit oluşturan kişilere karşı terörle mücadele kampanyası yürüttüğü gibi Türkiye de aynı şeyi Türk hükümetine tehdit oluşturan FETÖ gibi alçak militan grupları ve hain organizasyonları çökerterek yapıyor.

"BATI TÜRKİYE SAYESİNDE RAHAT NEFES ALABİLİYOR"

Geçen yıl 15 Temmuz darbe girişimi bir felaket olabilirdi. Sadece Türkiye için değil, bölge ve dünya için bir felaket olabilirdi. Şiddet içeren ve giderek büyümekte olan mülteci krizine yönelik başarılı performansıyla Türkiye, kendisini önemli bir küresel ortak olarak kanıtlamıştır. Geçen yıl yaşanan darbe girişimi, ülkenin bölgeyi istikrara kavuşturma kararlılığını da zayıflatmadı. Aslında Türkiye bugünün en acil güvenlik konularının çözümüne destek olmak için her zamankinden daha fazla çalışıyor. Bu yüzden Batı ve küresel düzen rahat bir nefes alabiliyor.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar