GÜNDEM

Huffington Post Can Dündar'ı eleştiren o yazıyı kaldırdı

Huffington Post, gazeteci Emir Ekşioğlu'nun Can Dündar hakkında yazdığı yazıya sansür uyguladı. Yazı önce yayınlandı ardından birkaç saat içerisinde kaldırıldı.

Huffington Post Can Dündar'ı eleştiren o yazıyı kaldırdı

Gazeteci Emir Ekşioğlu, Twitter'dan yazının sebep gösterilmeden yayından kaldırıldığını açıkladı. Ekşioğlu açıklamasında "Vatan hainliğinden yargılanan can dündar için 'vatan haini' demek batı medyasında hoş karşılanmıyor demekki..." ifadesini kullandı.

Can Dündar'ın Avrupa Parlamentosu'ndaki konferansta Türkiye için "cehennem" tabirini kullanmasını eleştiren Ekşioğlu, sansürlenen köşe yazısında Dündar için "şeytan" demişti.

can dündar

Gazeteci Emir Ekşioğlu, Huffington Post'ta, "Katkıda Bulunanlar" sayfasında Can Dündar'ı eleştiren bir yazı kaleme almıştı. Yazısında "Ülkesine zarar vermeye çalışan güçler için çalışan bir kişinin 'Basın Özgürlüğü' ödülü alması komik değil mi?" diye soran Ekşioğlu, Can ile ilgili bir karikatüre de yer vermişti. Dündar'ın ikiyüzlü Avrupa Parlamentosu'nda Türkiye'yi bir cehennem olarak tanımladığını hatırlatan Ekşioğlu, "Türkiye'nin cehennemle hiçbir ilgisi yok ama gerçekten de şeytan Can Dündar'sın!" demişti.

can dündar

İşte o yazıdan önemli kısımlar

Dündar uluslararası alanda yalanlar kusarak Türkiye'yi cezalandırmak ve şeytan olarak göstermeyi hedefleyen bir kukladan başka birşey değildir. Almanya onu mümkün olduğunca çabuk Türkiye'ye sınırdışı etmeli.

Dündar kendi ülkesinde kendi kişisel çıkarları için bir kaos çıkarmaktan utanmayan bir kişidir, yaptığı gazetecilik ihanetten başka bir şey değildir.

Kendisi aynı zamanda, Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran Mustafa Kemal Atatürk'ün adını verdiği Cumhuriyet gazetesini, PKK ve FETÖ'nün bir basın organına dönüştürmesinden dolayı gözden düşmüş bir kişidir.

(ABD seçilmiş başkanı Donald Trump'a, Can Dündar gibi muhalif olduğunu kanıtlayan oyuncu Robert de Niro'nun "Trump'u yumruklayacağım" sözlerine nazire yaparak) Eğer onu bir gün yakalarsam, sert bir yumruk çakacağım. Ancak sanırım bunu yapmak için Almanya'ya gideceğim, çünkü o Türkiye'ye geri dönemeyecek.

can dündar

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar