GÜNDEM

Hürriyet'in deneyimli ismi Sözcü'yle anlaştı

Hürriyet Dergi Grubu'nda 27 yıl boyunca görev yapan deneyimli isim Sözcü gazetesi ile anlaştı.

Hürriyet'in deneyimli ismi Sözcü'yle anlaştı

Hürriyet Dergi Grubu’na bağlı Hafta Sonu Dergisi’nde 27 yıl süreyle çeşitli görevlerde bulunan Yüksel Şengül dün itibariyle istifasını vererek Sözcü Gazetesi’ne transfer oldu.

Türk medyasının en önemli röportaj ustalarından birisi olarak nitelendirilen ve ses getiren röportajlarını Medyaradar’da da okuduğunuz Yüksel Şengül, 1 Kasım’dan itibaren Sözcü Gazetesi’nde başlıyor.

Şengül Sözcü Gazetesi’nde keyifle okunan röportajlarına devam etmesinin yanısıra gazetenin çıkartmayı planladığı ekin hazırlanmasında rol alacak.

Arkadaşımız Yüksel Şengül’e Sözcü Gazetesi’ndeki yeni görevinde başarılar diliyoruz.

Yüksel Şengül kimdir?
1960 yılında Üsküp’te doğdu. İstanbul İktisadi Ticari İlimler Akademisi Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Yüksek Okulu Radyo ve Televizyon Bölümü’nden mezun oldu. Gazeteciliğe 1976’da Milliyet gazetesinin efsane dergisi Hey’de muhabir olarak başladı. Milliyet ve Hey dergisinden sonra Ses ve Hayat dergilerinde çalıştı. 1985’ten 2003 yılına kadar Hürriyet Dergi Grubu’nun Hafta Sonu Dergisi’nde Yazı İşleri Müdürü ve editör olarak görev yaptı.2003 yılında ise derginin yayın koordinatörlüğüne getirildi.

1993-96 yılları arasında HBB Televizyonu’nda ‘Dobra Dobra’ adıyla sohbet programları hazırladı ve sundu. Ardından TGRT’deki ‘Klas’ programında ‘Dobra Dobra’yı sürdürdü. Ayrıca TGRT’de magazin editörlüğüyle program danışmanlığı görevini üstlendi. Star TV’de Bircan Silan ve Sema Eren’le birlikte hafta içi her gün canlı olarak yayınlanan ‘Aramızda Kalmasın’ adlı programı hazırlayıp sundu.

‘Konuşanlar Konuşulanlar’ (1989) ve ‘Röportaşlar’ (1993) adlı iki kitabıyla MGD (Magazin Gazetecileri Derneği) tarafından verilen ‘Yılın Röportajı’, ‘Yılın Haberi’, ‘Meslek Onur Ödülü’ ve pek çok plaketleri bulunmaktadır. 2009 yerel seçimlerinden önce TGRT Haber’de ‘Seçim Yolunda’ adlı bir sohbet programı hazırlayıp sundu.
Yüksel Şengül Türkiye Gazeteciler Cemiyeti üyesidir ve sürekli basın kartı sahibidir. Evli ve iki çocuk babasıdır.

ÇOK OKUNANLAR