GÜNDEM

Hürriyet o haberleri neden görmedi?

Gölcük'te bulunan ve Balyoz davasının delilleri olarak açıklanan gizli belgeler ile ilgili haberlerin Hürriyet gazetesinde yer almamasının nedeni merak ediliyordu. Bugün gazetenin ombudsmanı ilginç bir çıkış yaptı.

Hürriyet o haberleri neden görmedi?
GAZETECİLER.COM - Gölcük'te gizlendiği yerde ele geçirilen ve Balyoz davasının ıslak imzalı delilleri olarak açıklanan gizli gizlilik dereceli belgelerin Hürriyet gazetesinde hiç haber olmaması kulislerde ilginç bir tartışmaya neden olmuştu. Hürriyet yönetimi "muhabirlerimizden böyle bir haber gelmedi onun için kullanmadık" derken, ajansların da görüntüleriyle geçtiği haberin kullanılmaması bir tercih olarak yorumlanıyordu.

Bugün gazetenin okur temsilcisi Faruk Bildirici ilginç bir çıkış yaptı. Köşesinde okurlardan gelen eleştiri ve istek mektuplarını yorumsuz bir şekilde yayınlayan Bildirici bir okurundan gelen Balyoz davası haberleri ile ilgili bir mesajı da yayınladı:
OKURDAN KISA KISA

İşte Hürriyet ombudsmanı Bildirici'nin yorumsuz yer verdiği o eleştiri mesajı:

Ahmet Küçükebe: Balyoz davasındaki yeni gelişmeleri günlerdir başka gazete ve televizyonlardan izliyoruz. Ama kendi gazetemizde tek satır haber yok. Gölcük Donanma Komutanlığı'nda bulunan belgeler, MGK'nın tutanakları haber değil mi? Haber değilse bütün gazeteler, televizyonlar, abesle mi iştigal ediyorlar? Lütfen başınızı kuma gömmeyin.

Faruk Bildirici
'nin yazısının tamamını okuyabilirsiniz.

ÇOK OKUNANLAR