GÜNDEM

Hürriyet Gazetesi'nde şimdi ne olacak?

Akşam yazarı Oray Eğin, Doğan grubunun hükümet ile girdiği gerilimlerin kelle vermek ile çözülemeyeceğini söyleyip gelecekte olacak olanları sıraları. İşte Eğin'in Hürriyet kehanetleri.

Hürriyet Gazetesi'nde şimdi ne olacak?
GAZETECİLER.COM - Akşam yazarı Oray Eğin, bugün köşesinde "Aydın Doğan'ın anlamak istemediği" başlıklı bir yazı kaleme aldı. Doğan grubunun geçmişte siyasi iktidarlar açısından ne kadar güçlü olduğunu yazan Eğin, bu gücün AK Parti iktidarı döneminde nasıl söndüğünü anlattı.

"Aydın Doğan da iktidarın şamar oğlanı oldu. Ve Erdoğan bu koskoca medya grubunu sindirmeyi de başardı. Artık mücadele etse de faydasız; iş işten geçti." diyen Eğin, Doğan grubunun tüm uzlaşma çabalarına ve bu amaçla kelle vermesine rağmen bu uzlaşıyı bir türlü gerçekleştiremediğini de ileri sürdü. Eğin ardından da Hürriyet'te bundan sonra olacakları sıraladı.

İşte Eğin'in kaleminden Hürriyet kehanetleri:

"Ne ironik ki, bütün uzlaşma çabalarına, iktidarın hoşuna gitmesi için verilen kellelere rağmen Doğan'la hükümet bir türlü uzlaşamıyor. Emin Çölaşan gönderildi, Milliyet'in başından Sedat Ergin alındı, Bekir Coşkun gazeteden ayrıldı, Hürriyet'te Özkök dönemi bitti, şimdi de Oktay Ekşi'nin kellesi yaptığı bir hatadan dolayı iktidara sunuldu.

Aydın Doğan, bu tavizleri vererek uzlaşacağını zannediyor ama yanılıyor: Nitekim medya grubunun yeniden tasarlanmasının ardından yaşanan gelişmeler de bunu doğruluyor.

Onca kelle verildi, ama sonunda Doğan Grubu ilk olarak PO'yu satmak zorunda kaldı. Medya grubu için alıcı aranıyor ve eninde sonunda Hürriyet'le Kanal D de satılacak. Dahası, medya grubuyla bu kadar oynama tirajlara da yansıyor.

Doğan Grubu bir sonraki dönem de -hemen herkes gibi- Erdoğan'ın iktidarda kalacağını düşünüyor ve buna göre hesap yapıyor. Oktay Ekşi'nin 'hatasının' tolere edilememesi de bu yüzden. Yoksa, özür bile dilemişken bu kriz gayet güzel çözülebilirdi.

Özkök'ün görevden alınmasıyla başlayan 'Kimsenin yeri garanti değil' süreci Oktay Ekşi'nin gidişiyle beraber başka kapıları da açtı.

Göreceksiniz, önce Özdemir İnce gönderilecek. 'Okunmuyor' olacak gerekçesi. Onu Cüneyt  Ülsever takip edecek. Özkök'ün birinci sayfa anonsları kaldırılacak ve aranan bahane de 'başyazar görüntüsü vermemek adına' olacak. 'En büyük ödül' olarak  Ahmet Hakan, Yılmaz Özdil, Uğur Dündar verilecek. Mehmet Y. Yılmaz, Sedat Ergin'le devam edecek.
Doğan Grubu böyle böyle kendini koruyacağını düşünüyor. Bu süreci de en az hasarla atlatıp elinde ne var ne yoksa çıkarmak istiyor. Eninde sonunda tıpkı Simaviler, Uzanlar, Bilginler gibi Babıali'den 'ceketini alıp' gidecek bu aile de.

Oysa Aydın Doğan bilmeli ki bu 'hesaplaşma' yayın organlarını sattıktan sonra da bitmeyecek. Bitmediğini yakın tarihimizden iyi biliyoruz."

Eğin'in yazısının tamamını okuyabilirsiniz.
ÇOK OKUNANLAR