GÜNDEM

Hürrem Sultan İstanbul'da huzuru buldu

"Camilere mahyalar asılıyor, oruçlar sokakta açılıyor. İstanbul'da Ramazan güzel"

Hürrem Sultan İstanbul'da huzuru buldu
GAZETECİLER.COM - Star TV ekranlarında izleyiciyle buluşan Muhteşem Yüzyıl dizisinin Hürrem Sultan'ı, Meryem Uzerli, Ramazan ayının maneviyatını Almanya'da hiç yaşayamadığını söyledi. Uzerli "Camilere mahyalar asılıyor, oruçlar sokakta açılıyor. İstanbul'da Ramazan güzel" dedi

Bugün gazetesinden Şebnem Özcan'ın haberine göre Uzerli, Almanya'da geçen çocukluk yıllarında Ramazan ayının güzelliğini yaşayamadığını söyledi. Uzerli "İstanbul'da Ramazan çok güzel" dedi.

Genç oyuncu sözlerine şöyle devam etti: "Almanya'da Ramazan ayının maneviyatını hiç yaşamadım. İstanbul'a gelince camilere mahyalar asıldığını gördüm. Sokaklarda sofralar kurulup oruç açılıyor. Ramazan'ı İstanbul'da dolu dolu yaşıyorsun. Her minareden ayrı ezan sesi duyuluyor."

OSMANLI'YI VE HAREMİ KİTAPLARDAN ÖĞRENDİM

Meryem Uzerli, daha önce ne Hürrem'i, ne de Kanuni'yi tanıdığını söyledi. Uzerli "Okulda hiç tarih dersi görmedik. Bu dizi için teklif geldiğinde bir haftada 20 tarih kitabı okudum. O kitaplarda Osmanlı'nın Ramazan'ı nasıl geçirdiği de vardı. İstanbul'da okuduklarımı yaşadım. Bu çok farklı bir tecrübe" dedi.

ÇOK OKUNANLAR