GÜNDEM

Hrant Dink soruşturması kapsamında yeni gözaltılar

Hrant Dink'in öldürülmesiyle ilgili soruşturma kapsamında aralarında bir de gazetecinin olduğu 8 kişi hakkında gözaltı kararı verildi... Firari FETÖ'cü Faruk Mercan, Ekrem Dumanlı ve Adem Yavuz Arslan hakkında yakalama kararı çıktı.

Hrant Dink soruşturması kapsamında yeni gözaltılar

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen Hrant Dink cinayeti soruşturması kapsamında 8 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Aralarında gazeteci İhlas Haber Ajansı (İHA) Samsun muhabiri Muammer Ay'ın da bulunduğu 6 şüpheli gözaltına alındı..

Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcısı Gökalp Kökçü tarafından yürütülen soruşturma kapsamında sabah saatlerinde başlayan operasyon kapsamında Ankara, Sakarya, Kırıkkale, Elazığ ve Samsun illerinde görev yapan 8 asker, emniyet mensubu ve gazeteci gözaltına alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Hrant Dink cinayeti soruşturması kapsamında, firari terör örgütü lideri Fetullah Gülen, eski savcı Zekeriya Öz, gazeteciler Faruk Mercan, Ekrem Dumanlı ve Adem Yavuz Arslan ile avukat Halil İbrahim Koca hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmasını talep etti.

20 YILDIR İHA'DA GÖREV YAPIYOR...

Subay Murat Bayrak, 1. sınıf Emniyet Müdürü Yakup Kurtaran, Emniyet Amiri Ahmet Çetiner, Astsubay Yüksel Avan ve Birol Ustaoğlu ile İHA muhabiri gazeteci Muhammer Ay gözaltına alınan isimler oldu.

Gazeteci Muammer Ay, İHA Samsun Bölge Müdürlüğü’nde 20 yılı aşkın süredir polis-adliye muhabiri olarak görev yapıyordu...

BİR SUBAY İLE BİR EMNİYET MÜDÜRÜ ARANIYOR

Hakkında gözaltı kararı bulunan emekli Subay Atilla Güçlüoğülu ve ihraç edilen 3. Sınıf Emniyet Müdürü Metin Baltayı yakalama çalışmaları devam ediyor.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar