POLEMİK

Hülya ve Ayşe'nin lezbiyen polemiği sürüyor

Ayşe Özyılmazel'in bir röportajında 'bir erkekle de aldatıldım' açıklaması sonrasında Hülya Avşar ile yaşadığı 'lezbiyen' polemiği sürüyor

Hülya ve Ayşe'nin lezbiyen polemiği sürüyor
Köşe yazarı Ayşe Özyılmazel'in bir röportajında 'bir erkekle de aldatıldım' açıklaması sonrasında Hülya Avşar ile yaşadığı 'lezbiyen' polemiği sürüyor. Avşar'ın kişilik haklarına saldırıda bulunduğu iddiasıyla 50 bin lira manevi tazminat talep ettiği Özyılmazel, mahkemeye sunduğu yanıt dilekçesinde hakaret etmediğini, yazının bütününün kızgınlıktan yazılmış bir 'sitem' olduğunu belirterek, davanın reddini istedi.

Hülya Avşar ile köşe yazarı Ayşe Özyılmazel'i mahkemelik eden olay Sabah Gazetesi'nde 1 Mayıs günü yayınlanan 'Yemezler Hülya Hanım' başlıklı yazıyla başladı. Özyılmazel, köşesinde Hülya Avşar'ın şov programına konuk olan eski sevgilisi Murat Dalkılıç'a kendisine ait olan 'bir erkekle de aldatıldım' açıklamasının sorulmasını konu etti. Özyılmazel, söz konusu programda lezbiyen olduğunun iddia edildiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Bir kere yemezler... önce adam gibi program yap... çağı yakala, oku, gençleri takip et, vizyonunu geliştir, kendini değiştir... Sen belki iyi bir anne olabilirsin ama iyi bir insan değilsin Hülya Avşar... Senin her yanın pas tutmuş. Üstelik bir de kız annesi olacaksın. Senin çoook parlak bir geçmişin var, Allah ne yapacağını çok iyi bilir. Acilen aynaya bak kuzum acilen. Şimdi ben sana kalkıp sorsam 'Sadettin'in seni şutlama sebebi onu bir kadınla aldatman mıydı?' diye ne yapardın?"

50 BİN TL TAZMİNAT İSTEDİ
Hülya Avşar, bu yazıdan bir gün sonra soluğu adliyede aldı. Avşar, yazılarında kendisine saldırmayı alışkanlık ettiğini öne sürdüğü Özyılmazel'den hem 50 bin TL manevi tazminat talebinde bulundu hem de cezalandırılması için savcılığa suç duyurusu dilekçesi verdi. Özyılmazel de programda kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu gerekçesiyle Avşar hakkında savcılığa başvurdu.

"EGNCECİK BİR KADININ GURURUYLA OYNADI"
İkili arasındaki tazminat davasının ilk duruşması önceki gün Sarıyer 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde yapıldı. Ayşe Özyılmazel, duruşmada avukatı aracılığıyla hakkındaki iddialara ilişkin olarak yanıt dilekçesi sundu. Dilekçede söz konusu programda önceden kurgulanan çok çirkin bir senaryonun sahneye konulduğunu iddia eden Özyılmazel, programda kendisi hakkında açıkça 'lezbiyen' denildiğini, yayın sonrasında bu iddianın tüm internet sitelerinde yer almasıyla durumun telafisinin imkansız hale geldiğini belirtti. 'Ucuz bir reyting hevesi' uğruna tüm değerlerin ayaklar altına alındığını, bundan duyduğu üzüntüyü dile getirmek için yazıyı kaleme aldığını belirten Özyılmazel, "Gencecik bir kadının onuruyla oynanmıştır. Yazıdan çıkarılan duygular: sitem, kırgınlık, kızgınlık ve acıdır" diyerek davanın reddedilmesini istedi. Duruşma gerekli yazışmaların tamamlanması için ertelendi.

CANAN İSPİR / AHT - İSTANBUL
ÇOK OKUNANLAR