GÜNDEM

"Hisse-i Şayia" 100. yaşını sahnede kutlayacak!

İlk olarak 1916 yılında İBB Şehir Tiyatroları'nda sahnelenen "Hisse-i Şayia" oyunu 100 yıl sonra yeniden sahnelenecek

"Hisse-i Şayia" 100. yaşını sahnede kutlayacak!

İlk olarak 1916 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları'nca (Dar'ül Bedayi) sahnelenen "Hisse-i Şayia" oyunu 100 yıl sonra yeniden sahnelenecek.

Konuya ilişkin İBB Şehir Tiyatroları'ndan yapılan açıklamaya göre, tiyatro oyuncusu ve oyun yazarı İbn-ür Refik Ahmet Nuri Sekizinci'nin yazdığı ve 100 yıl önce sahnelenen "Hisse-i Şayia" oyunu yarın akşam prömiyer yapacak.

Açıklamada, oyunun 16 Temmuz 1923'te Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk tarafından işgalden yeni kurtulmuş İzmir’de seyredildiği belirtildi.

Oyunun prömiyeri, yarın saat 20.30'da Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde gerçekleşecek.

KİMLER ROL ALIYOR?

Tarık Şerbetçioğlunun yönetmenliğini üstlendiği oyunda Aybar Taştekin, Hikmet Körmükçü, Selma Kutluğ, Uğur Dilbaz, Yağmur Damcıoğlu Namak, Zeynep Göktay Dilbaz, Sezai Aydın ve Zihni Göktay rol alıyor.

Sahne tasarımını Eylül Gürcan'ın, kostüm tasarımını Sabahat Çolakoğlu'nun, ışık tasarımını Mustafa Türkoğlu'nun, efekt tasarımını Umut Yüzbaşıoğlu'nun yaptığı oyunun konusu ise şöyle:

OYUNUN KONUSU NE?

"Tahir Bey ile Faika Hanım, şiddetli geçimsizlikle boşanıp yıllarca birbirinden ayrı kalan, her karşılaşmada ezeli-ebedi kavgalarını tekrarlayan, birbirlerine dava üstüne dava açan, gülünç duruma düşseler de bu didişmeden adeta zevk alan fakat aslında her şeye rağmen birbirini seven karı kocadır."

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar