MEDYA KÖŞESİ

Hıncal Uluç'tan İstanbul İzmir otobanı için yorum: Pikniğe gider gibi...

Sabah yazarı Hıncal Uluç, yeni yapılan İstanbul-İzmir otoyolu sayesinde İzmir'den İstanbul'a pikniğe gider gibi geldiklerini yazdı.

Hıncal Uluç'tan İstanbul İzmir otobanı için yorum: Pikniğe gider gibi...

İzmir İstanbul arası seyahatini anlatan Hıncal Uluç, yeni otoyolla ilgili yapılan eleştirilere de sert çıktı.

"Konak'taki otelimizden, Etiler'deki evimize hem de öyle sürat mürat yapmadan, 4 saatte geldik. Bunun en az bir saati, İzmir ve İstanbul içindeki bölümlerde geçti. Yani yeni oto yol sadece 3 saat sürdü. Ercan ve Kemal için sigara molası vermesek, hiç durmadangelecektik. Bu otoyol muhteşem olmuş.." Gerçekten öyleydi Sevgili okurlar.. Pikniğe gider gibi geldik, İstanbul'a.." diyen Hıncal Uluç Binali Yıldırım'a teşekkür etti. 

"Teşekkürler Binali Bey!. Milyonla teşekkür.. Bütün Ege hinterlandını, Avrupa'nın daha şimdiden kapısı haline gelen yeni ve dev İstanbul Hava Limanı'na açan projeniz, İzmir- İstanbul oto yolu için tüm Ege halkı, Ege Çiftçisi ve Ege Sanayicisi adına, size milyonla teşekkür!." ifadelerini kullanan Hıncal Uluç, teşekkürünün nedenini de şöyle açıkladı:  "Teşekkürüm niçin Binali Bey'e..
Çünkü İstanbul-İzmir otoyolunun projesini 2010 yılında Ulaştırma Bakanıyken bizzat yapmıştı Binali Yıldırım.".

Hıncal Uluç yapılan eleştire karşı  "Bu ülkede bir ekonomist, bir sosyolog, bir çevreci bilim adamı yok mu?." sorusunu sorarken yazısına şöyle devam etti:

Daha kısa, daha çabuk yolda, daha az yakıt harcanacak. Yakıt dediğin döviz.. Daha az döviz kaptıracağız petrol kartellerine..
Her İzmir-İstanbul arası gidişimizde 4 saat kazanacağız, adam başı.. 4 saat.. Yılda kaç milyon saat eder?. Bunun ekonomik kazanca dönüşümünü anlatacak bir uzman yok mu ülkede, ekrana çıkaracak?. Adenauer'in niçin "İşte gelecek" dediğini izah edecek?.
Ya çevreciler?.
Fosil yakıtlar, dünya iklimini ne hale getiriyor hep biliyoruz.. Bu yakıtları sekiz saat atmosfere salmakla, dört saat salmanın, çevreye atmosfere vereceği zarar farkını anlatacak uzman nerde?.
Muhalefet muhalefeti bilmiyor, ama peki İktidar tarafı, yapılan muhteşem işi anlatabiliyor mu?.
Bir kısır döngüye saplanmışız, o ona, o ona saldırma halinde..
Ortada muhteşem bir yol var!.
Onun yararı, sosyal, ekonomik katkısı ne?.. Ulusal refah ve kalkınmaya katkısı ne?. Onları konuşan tartışan yok..

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar