GÜNDEM

Hilmi Bengi Ajans'a böyle veda etti!

Anadolu Ajansı Genel Müdürlüğünden emekli olan Hilmi Bengi, törenle görevini Kemal Öztürk'e devretti.

Hilmi Bengi Ajans'a böyle veda etti!

GAZETECİLER.COM - Anadolu Ajansı Genel Müdürlüğünden emekliliğini isteyen Hilmi Bengi, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın da katıldığı törenle görevini Kemal Öztürk'e devretti.

Görev değişimi dolayısıyla AA Genel Müdürlük makamında devir teslim töreni yapıldı. Genel Müdürlüğe atanan Kemal Öztürk'ü binaya gelişinde karşılayan Hilmi Bengi makam odasında bir süre görüşerek, kurum ile ilgili bilgi verdi.

Törende bir konuşma yapan Hilmi Bengi, 8 yılı aşkın süredir Anadolu Ajansı'nda Genel Müdürlük ve Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütmeye gayret ettiğini belirterek, şunları söyledi:

''Bu ulvi bir görev, kutsal bir görev. Bu görevi yapabilmek hakikaten çok onurlu ve bu göreve layık olabilmek bir insan için en büyük mutluluk. Ben bu mutluluğu, bu hazzı yaşadım, tattım. Bu mazhariyete erişen insanlar için en güzel şey, kemali hedefle bu görevi devredebilmek.

Bu görevi daha önce basın camiasında görevler ifa etmiş, Başbakanlık'ta ve Meclis'te çok değerli görevler yürütmüş, hem basın camiasını hem bürokrasi tarafını bilen değerli bir arkadaşımıza, kardeşimize tevdi etmekten dolayı da büyük onur duyuyorum. Allah hayırlı eylesin.''

[photos]


ARINÇ'A TEŞEKKÜR ETTİ

Bengi, Arınç'a da kendisine görev süresi içinde gösterdiği destek ve güven dolayısıyla şükranlarını sundu. Hilmi Bengi, ''Sizlerle beraber daha evvelden Sayın bakanlarımız Beşir Atalay ve Mehmet Aydın Bey ile de görev yaptım. Onlara da huzurlarınızda şükranlarımı sunuyorum. Bize bu görevi layık gören değerli Başbakanımıza da şükranlarımı arz ediyorum'' dedi.

Kemal Öztürk de konuşmasında, Bengi'nin, Türkiye'nin çok eski ve güzide kurumlarından birinde 8 yıl, en hareketli dönemlerin yaşandığı bir sürede başarıyla Genel Müdürlük yaptığını belirterek, tüm hizmetlerinden dolayı teşekkür etti. Öztürk, şöyle konuştu:

AMACIMIZ GÜÇLÜ TÜRKİYE'YE YAKIŞIR AJANS

''Bu dönem gerçekten siyasi gündem olarak, dünyadaki gündem olarak hareketliydi. Anadolu Ajansı, Türkiye'nin en büyük haber kaynağı olarak bu süreci başarıyla atlatmıştır. Dolayısıyla çok onurlu ve gururlu bir devir yapıyorsunuz, tebrik ediyorum sizi. Allah'tan diliyoruz ki biz de bu makamları devrettiğimiz de sizin gibi geride başarılı bir dönem bırakırız. Bu görevlerin tevdi edilmesi bizim için büyük bir onurdur.

Çünkü Anadolu Ajansı TBMM ve Cumhuriyetimizden önce kurulmuş bir ajanstır ve amacı Milli Mücadeleye destek vermektir, Türk milletinin sesini duyurmaktır. Mustafa Kemal Atatürk tarafından bizzat kurulması talimatı verilmiştir. Dolayısıyla hususiyeti ve ulviyeti yüksek bir kurumun içerisinde görev almak bizim için de büyük bir onurdur. Amacımız güçlü Türkiye'ye yakışır güçlü bir ajans kurmaktır, kurulmuş ajansı daha da yükseklere çıkarmaktır. O yüzden de büyük bir maratona başlayacağımızı düşünüyorum. Umuyoruz ki muvaffak oluruz.''

ÖZTÜRK'E KUTLAMA MESAJLARI

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, DSP Genel Başkanı Masum Türker, Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri ve Şeker-İş Sendikası Genel Başkanı İsa Gök, Anadolu Ajansı Genel Müdürlüğü görevine atanan Kemal Öztürk'ü kutladı.

ÇOK OKUNANLAR