GÜNDEM

Hilal Kaplan'dan Nevşin Mengüye 'mağduriyet' cevabı

Gazeteci Nevşin Mengü'nün sosyal medyada "Bir grup, en büyük mağduriyet bizim diyor. O iş öyle değil" paylaşımına Sabah yazarı Hilal Kaplan'dan yanıt gecikmedi.

Hilal Kaplan'dan Nevşin Mengüye 'mağduriyet' cevabı

Ahmet Taşgetiren, TV 5'te Yıldıray Oğur'un sunduğu Medya Analiz adlı programında"12 Mart, 12 Eylül, 28 Şubat döneminde yazdım, kendimi bu zamandaki kadar kısıtlı bir duygu içinde görmedim." ifadeleri büyük tepki çekmişti.

Taşgetiren'in bu sözlerine tepki gösterenlerden biri de Sabah yazarı Hilal Kaplan olmuş ve Kaplan "Nevşin Mengü ile Ahmet Taşgetiren’i birleştiren karanlık başlıklı yazısında Nevşin 'beyaz yüzsüzlerden' biri olduğunu söylemiş ve Taşgetiren'e itiraz etmişti.

Kaplan'ın bu yazısına ithafen Nevşin Mengü sosyal medya hesabından "Mağduriyet yarışına girilirse bu ülkede solcuların, sekülerlerin, kürtlerin listesi 50’lerden bu yana hayli kabarık. Yaşını büyütüp çocuk astılar memlekette. Bir grup, en büyük mağduriyet bizim diyor. O iş öyle değil"  diye yazdı.

Mengü'nün bu paylaşımına Hilal Kaplan'da sessiz kalmadı. Kaplan  "Hayatı boyunca kimliğinden ötürü tek mağduriyet yaşamamış beyazlar dışında “mağduriyet yarıştıran” yok. Kürtlerin, solcuların ve dindarların bu topraklardaki mağduriyet tarihi ise 1950 ile başlamaz. Gittiği “beyaz” okullarında böyle öğretiyorlar herhaldesözlere ." cevabını verdi.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar