MEDYA KÖŞESİ

Hilal Kaplan'dan Alparslan Türkeşli Kadir Mısıroğlu yanıtı

Sabah yazarı Hilal Kaplan, CHP'nin hedefindeki tarihçi yazar Kadir Mısıroğlu'na destek çıktı. Kaplan, yazısında Alparslan Türkeş'in Mısıroğlu'na teşekkür mektubuna yer verdi.

Hilal Kaplan'dan Alparslan Türkeşli Kadir Mısıroğlu yanıtı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın hasta yatağında ziyaret ettiği tarihçi yazar Kadir Mısıroğlu tartışması sürüyor. Cumhuriyet ve Atatürk düşmasnı iddiasıyla eleştiri oklarının hedefindeki Mısıroğlu'na, Sabah yazarı Hilal Kaplan'dan destek geldi.

Kaplan, "Mısıroğlu’nun şahsında saldırılan nedir?" başlıklı köşesinde Mısıroğlu'nun "Sanki 16. asırda yaşamış bir Müslüman Türküm. Asırların altından kök salmışım, Cumhuriyet ile filiz vermişim." diye kendisini tarif ettiği bir konuşmasına yer verdi.  Kaplan, ayrıca 1990'lı yılların ortasında Mısıroğlu'nun FETÖ elebaşı Gülen için söylediği sert sözleri aktardı.

1966'da yayınladığı, "Türk'ün Siyah Kitabı: Yunan Mezalimi"kitabının yazarı Mısıroğlu'na Türk düşmanı dediklerine dikkat çeken yazar, MHP'nin merhum gelen başkanı Alparslan Türkeş ayrıntısıyla yazısını tamamlıyor:

"MUHTEREM KARDEŞİM KADİR MISIROĞLU"
"Buna yıllar önce yazılmış Alparslan Türkeş'in, "Muhterem Kardeşim Kadir Mısıroğlu Beyefendi" diye başlayan mektubu en güzel cevap aslında. Şöyle devam ediyor: "Telif etmiş olduğunuz 'Lozan, Zafer mi, Hezimet mi..?' adlı kitabınızı alarak çok memnun oldum. Göndermek lütfunda bulunduğunuz için çok teşekkürler ederim."
Lozan'ı tartışmaya açmaya yüreği yetmeyenler, Ege'deki haklarımızı Yunanla aynı frekanstan konuşarak yok sayanlar neyse de tek derdi Akdeniz'de yine sözümüzün geçtiği günleri görmek olanların tavrı hakikaten insafsızlık...
Mısıroğlu'nu anlamaya çalışanlar, görüşlerine katılmasalar dahi saldırmaya yeltenmezler. Zira karşılarındaki, argümanlarla örülmüş bir tarih okuması sunmaktadır. Saldıranların acziyeti ise altı asırlık koca çınarı gömmeye güçlerinin yetmemesinden ötürüdür, acziyettir."

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar