MEDYA KÖŞESİ

Hilal Kaplan'dan bomba soru: Uğur Dündar’ı susturan, bize ne yapmaz?

Uğur Dündar'ın Binali Yıldırım'ın moderatörlük teklifini reddetmesi medya dünyasının en çok konuşulan konusu oldu. Sabah yazarı Hilal Kaplan'dan ise konuyla ilgili çarpıcı bir yorum geldi.

Hilal Kaplan'dan bomba soru: Uğur Dündar’ı susturan, bize ne yapmaz?

Medya ve siyaset gündemi Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu'nun karşı karşıya geleceği ortak canlı yayına kilitlendi. Yayının yapılacağı kanal belli fakat moderatör henüz netleşmedi. 

Binali Yıldırım bir hamle yaparak ortak yayın için Uğur Dündar'a teklif götürmüş, Uğur Dündar ise bu teklifi önce kabul edip sonra "kutuplaşma" gerekçesiyle reddetmişti. 

Uğur Dündar'ın moderatörlüğü reddetmesi akıllara "CHP'den baskı mı var?" sorusunu getirdi. Dündar, bir baskı olmadığını açıkladı ama akıllardaki soru işaretleri de cevabını bulmadı. 

Hilal Kaplan bugünkü yazısında bu konuyu ele alarak Uğur Dündar için bu teklifin her televizyoncunun üzerine atlayacağı bir fırsat olduğunu fakat CHP adayı Ekrem İmamoğlu ve CHP yönetiminden gelen baskılara Dündar'ın dayanamayarak bu teklifi reddettiğini belirtti. 

"Keşke Dündar, açık gönüllülükle "CHP'nin adayı, Yıldırım'dan çekindiği için bu yayına izin vermiyor" diyebilseydi" diyen Hilal Kaplan, bu durumun yıllardır CHP'nin "AKP'liler tartışmaktan kaçıyor" ve "Bizde basın özgür, hepinize yer var" söylemlerini nasıl havada bıraktığına dikkat çekti. 

Hilal Kaplan'dan bir de çarpıcı bir soru geldi: "CHP adayını desteklediği kesin olan Uğur Dündar'ı bile susturan bu akıl, az buçuk iktidar bulsa basının geri kalanına ne yapmaz?" 

Yani anlayacağınız Uğur Dündar'ın bu kararı akıllarda CHP ile ilgili cevaplanması gereken birçok soru işareti bıraktı.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum