TV HABER

Hilal Kaplan 'Türk bayrağı' önerisinden çark etti

A Haber'de yayınlanan Her Yöne 80 Dakika programında 'Türk Bayrağı'nın ismi Türkiye Bayrağı olsun' şeklinde konuşan Hilal Kaplan, sözlerine açıklık getirdi.

Hilal Kaplan 'Türk bayrağı' önerisinden çark etti
GAZETECİLER.COM - Yeni Şafak yazarı Hilal Kaplan, Cine 5'te yayınlanan 'Sözümü Kesebilirsin' programında 'A Haber' kanalında yaptığı konuşmaya açıklık getirdi.

Kaplan, 'Aidiyet hissini pekiştirmek istiyorsak, bayrak da medem hepimizi temsil eden bir sembol. Anayasada da 'Türk milleti' yerine 'Türkiye milleti' deneceğini Başbakan'ın ağzından duyuyorsak bayrağa da 'Türkiye Bayrağı' demeyi tartışmalıyız diye bir söz. Bunu Türk Bayrağı'nın adı değişsin başlığıyla vermişler. 'Türkiye Bayrağı' diye de analım önerimi hiç koymamışlar. Öyle olunca da anlamsız bir tartışma ortaya çıktı.' dedi.

HİLAL KAPLAN NE DEMİŞTİ?

A Haber'de yayınlanan Her Yöne 80 Dakika programında konuşan Hilal Kaplan, Nevruz Bayramı'nda Türk Bayrağı olmaması hakkında yapılan eleştirilerle ilgili şöyle konuşmuştu:

"Dün bir konuşmadaydım ve Kürt bir okurum dedi ki, 'Hilal Hanım, lütfen söyleyin, Türk Bayrağı yoktu diye üzülmesinler. O meydandaki 2 milyon kişinin her birinin cebinde Türk Bayrağı vardı. Biz de bu ülkenin vatandaşıyız'. Belki artık Türk Bayrağı demeyi de tartışmamız lazım. Eğer herkesin aidiyet bağı hissedeceği bir sembolse, Türkiye Bayrağı demeyi ben öneriyorum. Ya da Demirtaş'ın dediği gibi Devlet Bayrağı demeyi öneriyorum. Gelecek seneden itibaren belki bunu da göreceğiz Nevruz'larda. Ama bu tamamiyle sürecin nereye gittiğiyle ilgili..."


ÇOK OKUNANLAR