MEDYA KÖŞESİ

Hendek'te ne oldu? Süleyman Soylu Nagehan Alçı'yı aradı

Sakarya'nın Hendek ilçesinde işlenen cinayet sonrası ırkçılık iddiası ortaya atılmıştı. Konuyu pazartesi günkü yazısında gündeme getiren Habertürk yazarı Nagehan Alçı'yı arayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, olayın aslını anlattı.

Hendek'te ne oldu? Süleyman Soylu Nagehan Alçı'yı aradı

Sakarya'nın Hendek ilçesinde 16 Aralık günü gecesi alkollü olduğu iddia edilen H.U., yolda yürürken tartıştığı Kadir Sakçı (38) ve oğlu Burhan Sakçı'yı (16) kurşun yağmuruna tutmuş, olayda baba ölürken, oğlu yaralanmıştı.

Olaydan günler sonra sosyal medyada ve bazı internet sitelerinde, konunun 'Irkçı tartışma'dan kaynakladığı yönünde iddialar ortaya atıldı. 'Kürt müsünüz dedi, sonra vurdu' iddiaları, sosyal medyada gündem oldu.

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, pazartesi günü "Sakarya’da işlenen korkunç cinayet ve değişmesi gereken gelenek" başlıklı yazısında bu konuya değinmişti. Yazı üzerine kendisisini aradığını söylediği İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıklamalarını köşesine taşıdı.

SOYLU'DAN AÇIKLAMA
Soylu'nun bu olayın ırkçılıkla hiç ilgisi olmadığını ifade ettiğini kendisine söylediğini belirterek, Soylu'nun "Bu menfur olayda o kişi alkollü, sabıkası da kabarık biriymiş. Silahını çekip ateş ediyor ama vurduklarını ne tanıyor ne biliyor. Irkçılık, ayrımcılık, bu nedenlerden kaynaklanan bir husumet söz konusu değil. Zaten ırkçılığın karşısında en kuvvetli şekilde biz dururuz." sözlerine yer verdi.

ÖLENİN ABİSİ KONUŞTU

Nagehan Alçı, ayrıca olayda yaşamını yitiren Kadir Sakçı’nın ağabeyi Fahrettin Sakçı’nın Anadolu Ajansı’na söylediği "Aramızda herhangi bir dava, bir mesele olmadığını herkes biliyor. O şahsı hiç tanımıyoruz… Burada 30 senedir Türk-Kürt davası yaşamadık. Çoluğumuz, çocuğumuz burada evlendi… Bu olay Türkçülük, Kürtçülük malzemesi yapılmasın…" açıklamayı yazısına taşıdı.

SANIK ALKOLLÜ VE ÇOK SAYIDA SABIKASI VAR
Öte yandan açıklama yapan Sakarya Valiliği, söylentileri yalanladı. Açıklamada olayın 'ırkçı tartışma' sebebiyle gerçekleşmediğinin kanıtlarla doğrulandığı belirtilerek şöyle denildi:

"Kimi basın organlarında ve sosyal medya hesaplarında; ilimiz Hendek ilçesinde 16 Aralık günü meydana gelen cinayet olayının sebebinin çarpıtılarak, 'etnik bir nedenden kaynaklanmış gibi algı yaratılmaya çalışılmasının' gerçekle hiçbir alakası yoktur. Olayda her iki tarafın da önceden birbirlerini kesinlikle tanımadıkları, alkollü olan ve pek çok suçtan sabıkası bulunan zanlının yüksek sesle ve küfürlü konuşması üzerine ikaz edildiği için çıkan tartışmaya bağlı olarak bu müessif hadisenin yaşandığı tanık beyanlarından açıkça anlaşılmıştır. Cinayet faili olaydan sonra güvenlik görevlilerimizin ısrarlı takibi sonucunda Bursa ilinde yakalanarak tutuklanmıştır. Sosyal medyada yer aldığı şekilde tahkikatın hiçbir aşamasında belirtilen türden bir ifade mevcut değildir. Toplumu ayrıştırmaya ve kutuplaştırmaya yönelik bu tür maksatlı ve asılsız haber ve beyanlara itibar edilmemesini kamuoyuna saygıyla duyururuz."

NAGEHAN ALÇI'NIN YAZISININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar