MEDYA KÖŞESİ

Hayrettin Karaman'dan dikkat çeken seçim yazısı

Yeni Şafak gazetesi yazarı ünlü ilahiyatçı Hayrettin Karaman, 31 Mart yerel seçimlerinde kırgın seçmenin sandıkta AK Parti'ye ders vereceği iddiasıyla ilgili dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

Hayrettin Karaman'dan dikkat çeken seçim yazısı

31 Mart yerel seçimleri zorlu bir yarışa sahne olacak. Seçim anketlerinde çoğu şehirlerde oy farkı çok az. Kararsız seçmenin çoğunluğunun AK Parti seçmeni olduğu dile getiriliyor. Bu durum kırgın seçmenin iktidara "sandıkta ders vereceği" şeklinde okunuyor.

Muhafazakar kesimin önde gelen isimlerinden ilahiyatçı yazar Hayrettin Karaman'dan işte bu konuya ilişkin kritik bir yazı geldi. Karaman, "Dersin zamanı mı?" başlıklı köşesinde ders vermenin daha büyük sıkıntılara yol açabileceğini yazdı ve Cumhur ittifakına destek istedi.

Mülkü korumakla görevli muhafız için düşman propagandasının etkisinde kalan malikin, onu vazife yerinden çağırıp ders vermeye karar vermesini konu alan bir hikayeye yer veren Karaman, muhafızın ulak ile gönderdiği haberi aktardı:

Geçici de olsa görevimden alırsanız düşman mülkü ele geçirir, mel’un emeline ulaşır

“Efendim, ben emrinize amadeyim, her an gelip sizi dinler, ders ve nasihatinizden istifade ederim. Ancak şu anda beni geçici de olsa görevimden alırsanız düşman mülkü ele geçirir, mel’un emeline ulaşır, bundan sonra sizin ders ve nasihatinizin hiçbir faydası kalmaz"

Siz ona ders vereyim derken mülkün elden gitmeyeceğine dair elinizde kesin verileriniz ve kanıtlarınız mı var?

Bu hikayeden yola çıkan Karaman, "Siz bu malikin yerinde olsaydınız böyle bir durumda ders ve nasihat vermek için muhafızınızı görevinden ayırır mıydınız?" diye sordu ve yazısını şöyle tamamladı:

"Bu soruya “Evet” cevabı veriyorsanız ikinci soru şudur:
Siz ona ders vereyim derken mülkün elden gitmeyeceğine dair elinizde kesin verileriniz ve kanıtlarınız mı var?

“Yahu bu hikâye ve sorular da nereden çıktı?” diyen olursa cevap vereyim:
Ders almayı hiç düşünmeden devamlı ders vermekten söz edenler var ya işte bu yazıyı onlar için yazdım!"

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar