KARİKATÜR

Havva Ananın direnişi Uykusuz'a kapak oldu

Haftalık mizah dergisi Uykusuz yeni sayısının kapağına, Karadeniz'de yapılması planlanan Yeşil Yol Projesi'nin durdurulmasını taşıdı.

Havva Ananın direnişi Uykusuz'a kapak oldu

Türkiye'nin en çok satan haftalık mizah dergisi Uykusuz'un yeni sayısının kapağında Karadeniz'de yapılması planlanan Yeşil Yol Projesine karşı protesto eylemlerinde öne çıkan Havva Ana var.

1958 doğumlu. 57 yaşındaki Rabiye Bekar Yeşil Yol projesine karşı düzenlenen protestolarda, dozerin geçeceği güzergahın önüne elinde sopasıyla oturmuş ve şöyle konuşmuştu:

"Ne mahkemesi. Kafayı mı yediniz? Mahkeme nedir? Mahkeme biziz. Devlet nedir? Devlet yok halk var. Kimdir devlet? Devlet bizim sayemizde devlettir. Bizim dedelerimiz buradan aşağıya yaya gitmişler ve şehit olmuşlar. Ne demek? Bu vali gelecek buraya. Yaylaların yolu birleşmeyecek. Her yaylanın yolu var. Yaylalar birbiriyle birleşmeyecek. Kesinlikle istemiyoruz. Vali bize iki tane çapulcu diyor. Biz çapulcuysak sen nesin? Sen sandalyede oturmuşsun. Biz buraların hamurunda yoğrulmuşuz. Biz çocukluğumuzdan beri burada yaşıyoruz. İş makinelerini alıp gidin buradan"


havva ana

ÇOK OKUNANLAR