GÜNDEM

Hava durumu sunucusunu halk seçti

Fox'un sabah haberlerinde bir ilk yaşandı. İrfan Değirmenci ile Çalar Saat'in hava durumu sunucusunu bizzat seyirci seçti.

Hava durumu sunucusunu halk seçti

Fox'un sabah haberleri İrfan Değirmenci ile Çalar Saat,yeni sezonda Türkiye'de yapılmamışları yapacak. İlk kez bir sabah haberi 4 saat boyunca ekranda olacak. Haftaiçi hergün saat 07.00-11.00 arasında yayınlanacak programda İrfan Değirmenci'ye her biri konusunda uzman kadrolu konuklar eşlik edecek.

Ancak programın hava durumu sunucusunu seçme şekli özellikle ilgi çekiciydi. Değirmenci, kanala insan kaynakları vasıtasıyla gelen adaylar arasında kararsız kalınca seçim şeklini tamamen değiştirdi.

Çalar Saatin hava durumu sunucusunu, seyirciler bizzat seçti. Programda günlerce Meteoroloji Mühendisliği mezunu ya da öğrencisi hava durumu sunucusu aranıyor diye anonslar geçildi. Gelen adaylarla deneme çekimleri yapıldı .

Gelenler arasında 1989'da üniversiteden mezun olan da var, 1987 doğumlu olan da. İşsizlikle mücadele çorbasında bizim de tuzumuz olsun diyen ekip, gelenler içinde işi gerçekten hak ettiğine inandığını üç ismi seçti ve sıra seyircinin karar vermesine kaldı.

Ekranda tüm adayların deneme çekimleri bir bir gösterildi ve seyirciden her sabah görüşlerini yazdıkları sms hattına oy göndermeleri istendi.

En çok oyu alan aday bu sabah belli oldu. SMS oylarıyla ilk kez bir televizyonda hava durumu sunucusu seçilmiş oldu. Meteoroloji Mühendisliği öğrencisi Ezgi Gözeger, 3500 oyun %75'ini alarak FOX'un yeni hava durumu sunucusu oldu.

Son iki sezondur Türkiye'nin en çok izlenen sabah haberi olan Çalar Saat,yeni sezonda seyircisini şaşırtmaya devam edecek gibi gözüküyor......

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 2 yorum