POLEMİK

Haşmet Babaoğlu FETÖ'cü Abdullah Bozkurt'a ateş püskürdü

Sabah yazarı Haşmet Babaoğlu, kapatılan Today's Zaman Ankara Temsilcisi Abdullah Bozkurt'u yerden yere vurdu.

Haşmet Babaoğlu FETÖ'cü Abdullah Bozkurt'a ateş püskürdü

Sabah yazarı Haşmet Babaoğlu, FETÖ şüphelisi olduğu için yurt dışına kaçan Zaman Ankara temsilcisi Abdullah Bozkurt'a ateş püskürdü.

FETÖ’nün kapatılan yayın organı Today’s Zaman’ın eski Ankara Temsilcisi Abdullah Bozkurt, ABD Başkanı Donald Trump’ın skandal Kudüs kararını protesto için meydanlara dökülen halk aleyhinde akılalmaz ifadeler kullanmış, Twitter'dan Türkiye'ye ABD'ye şikayet etmişti.

Haşmet Babaoğlu, Abdullah Bozkurt ve türevlerinin sinsice hareket ederek 15 Temmuz'u unutturmaya çalıştıklarını belirtti.

İşte Haşmet Babaoğlu'nun bugünkü yazısından bir bölüm:

Kudüs ve 15 Temmuz planını anlamak...

"Suud müftüsü daha geçen ay İsrail'le kavga etmenin haram olduğunu söyledi, şimdi Kudüs'teki hava biraz yatışsın, göreceksiniz Filistinlileri suçlu ilan ederler." 

Geçen akşam mahalle esnafıyla ayaküstü muhabbetimiz bu minvaldeydi.
Birkaçımız "artık bu kadarı da olmaz!" anlamında başını sallayıp duruyordu.
Onlara geçen yaz başından beri medya yoluyla Arap dünyasının zihninin hamur gibi yoğrulduğunu; halkların İsrail ve Pentagon işbirliğinin yeni hamlelerine razı olabilecekleri bir noktaya nasıl sürüklendiklerini anlatmaya çalıştım.
Nihayetinde (yürür yürümez başka!) bölgenin 2030'larını hedef alan bir stratejinin ilk ayağıydı bütün bu yaşadıklarımız.
İşte o anda içimizden biri mırıldanır gibi "Şimdi 15 Temmuz'u daha iyi anlıyorum" dedi; "başarılı olsalardı, elçiliğini Kudüs'e taşımaya kalkan ikinci ülke biz olurduk."

***

İsveç'e kaçan Zaman gazetesi Ankara temsilcisinin bugünlerde attığı tvitlere bakıyorum...
Kudüs mitinglerinde yürüyenleri El Kaideci ilan ediyor. "Türkiye'de Başkanınıza hakaret ediliyor" diye Washington'a şikâyet ediyor. Pentagon'un "yeni Arabistan" planına tam gaz destek veriyor.
O alçak İsveç'te, ötekiler ABD'de, birçoğu Balkan ülkelerinde...
Ve bazıları da aramızda, hâlâ buradalar.
Hatta siyasetin tam göbeğindeler...
Sinsice yapmaya çalıştıkları bir şey var: 15 Temmuz ve FETÖ hakkında toplu bir "uyku" durumu yaratmak ve olup bitenleri yavaş yavaş unutmamızı istiyorlar.
Uyanık kalmak zorundayız.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar