GÜNÜN TELEVİZYONCUSU

Hasan Söylemez

Yoldaki Haber / TRT 1

Hasan Söylemez
GAZETECİLER.COM - TRT1'in en çok izlenen programlardan biri olan Yoldaki Haber ve sunucusu Hasan Söylemez günün televizyoncusu olmayı haketti. Neden mi? Hemen anlatalım:

Gazeteci, fotoğrafçı ve gezgin Hasan Söylemez, 2003 yılında yerel gazetelerde muhabir ve fotoğrafçı olarak başladığı gazetecilik yolculuğuna, 2004 yılında Milliyet ve Posta gazetelerinin haber istihbarat servislerinde devam etti. Söylemez, pek çok özel habere imza attıktan sonra, 2007-2009 yılları  arasında Star Tv, Kanal D, Kanal 7 ve TRT'de yayınlanan bazı ekonomi ve gezi programlarında haber muhabirliği ve program sunuculuğu yaptı. Yetinmedi, 11 Temmuz 2010'da yanına hiç para almadan, tek başına Türkiye'nin çevresini bisikletle dolaşmak üzere İstanbul'dan yola çıktı. Anadolu insanının yaşam tarzını, kültürünü, çeşitliliğini ve misafirperverliğini; sekiz ay boyunca, 10 bin km pedal çevirerek, yazılar ve fotoğraflarla belgeledi. Yolculuk sırasında çektiği fotoğraflardan oluşturduğu sergilerde fotoğraf satışlarından elde edilen gelirleri; dernek, vakıf, hayır kurumu ve ihtiyaç sahiplerine bağışladı.

İşte gazeteci Hasan Söylemez, şimdi de TRT ekranlarında Yoldaki Haber isimli program ile seyirci karşısına çıkıyor.

Porgramda, hızla değişen memleketi, en yavaş kara aracı bisikletle bir ucundan diğerine geziyor, bir yandan da rotası üzerindeki insan hikayelerini buluşturuyor izleyicilerine...

Hasan Söylemez programındaki hedefini ise Gazeteciler.com'a şöyle anlattı:

DenemeMemleketin ücra köşelerindeki başarı hikâyelerine, mucize yaşamlara ve imkânsız olanı başaran insanlara ulaşmaya çalışıyorum.

Kimi zaman kuş konmaz kervan geçmez bir köşedeki hayatı, kimi zaman hayatın aksayan yönleriyle tek başına mücadele eden yaşamları, kimi zaman eskiye ve yeniye tanık olan insan hikayelerini ekrana taşıyorum.

Yoldaki Haber'de doğaya, tarihe, kültüre, geleneksel olana, unutulan değerlere ve başarı hikâyelerine yer veriyoruz. Türkiye'nin ve dünyanın güncel gündeminden kaçan, yoğun gündem arasında soluk almak isteyen izleyicinin kendisini içinde bulacağı bir program hazırlıyoruz. İzleyici korkmadan, acımadan, yorulmadan, strese girmeden programı izleyebiliyor.

Modern hayatın, metropollerin, teknolojinin ve bütün bunlarla gelen stres dolu yaşamların tersine Türkiye'nin birçok yerinde azimle, umutla, inançla, sevgiyle ve dayanışmayla var olan hayatlara pedal çeviriyorum. Bu hayatları ve bu hayatların gölgesinde yeşeren manevi değerlerin peşindeyim.
 
Hasan Söylemez de, bu dikkat çeken programı ile  günün televizyoncusu olmayı haketti.

ÇOK OKUNANLAR