GÜNÜN TELEVİZYONCUSU

Hasan Kaçan

TRT1 / Heredot Cevdet Saati

Hasan Kaçan


Sevilen mizahçımız Hasan Kaçan, yıllar önce Ekmek Teknesi dizisinde yaratıp canlandırdığı Heredot Cevdet karakteriyle tekrar televizyonlara dönüyor.

Bu akşam TRT 1'de başlayacak ilk bölümü merakla beklenen dizi, hafat içi hergün 19.45'de başlayan günlük bir yapım olarak karşımıza çıkacak.

Heredot Cevdet'in, hergün başka bir öykü anlatması üzerine kurulduğu anlaşılan dizide yine Hasan Kaçan'ın yarattığı orijinal yan karakterleri de  seyretme şansı bulacağız.

"Heredot Cevdet Saati" isimiyle karşımıza çıkacak dizi daha önce TRT'de "Ekmek Teknesi geri dönüyor," ismiyle tanıtılmıştı. Ancak TRT'nin aradan geçen zaman içinde diziye yeni bir isim koymayı tercih ettiği anlaşılıyor.

Gırgır dergisinin sevilen yazar ve çizeri olarak tanıdığımız mizahçı ne yazık ki, 90'lı yıllarda medyaya hakim olan "ötekileştirme" sapkınlığının kurbanı olmuş, dindar kimliği nedeniyle büyük baskılar görüp çalıştığı kurumlardan uzaklaştırılarak mağdur edilmişti. 

Mizah dünyamızın yaşayan efasnelerinden biri olan Hasan Kaçan'ı yeniden televizyonda görecek olmaktan dolayı çok mutluyuz.

Oktay İhsan / oktayihsan@gazeteciler.com 




ÇOK OKUNANLAR