MEDYA KÖŞESİ

"Hanut Lobisi" Faruk Bildirici'yi görevden mi aldırıyor?

Habertürk yazarı Oray Eğinden çarpıcı bir iddia gündeme geldi... Hürriyet Ombudsmanı'nın yazılarından rahatsız olan "hanut gazetecileri"nin kampanya başlattığını öne sürdü...

"Hanut Lobisi" Faruk Bildirici'yi görevden mi aldırıyor?

Habertürk gazetesi yazarı Oray Eğin, Hürriyet gazetesinin ombudsmanı Faruk Bildirici'nin "zülfiyare çok dokunduğu" için kaleminin kırılması için birilerinin harekete geçtiğini yazdı...

"Faruk Bildirici bu köşe açıldığından beri 'göstermelik' yazılarla geçiştirilen okur temsilciliğine itibar kattı Hürriyet’te. Sadece kendi gazetesine değil hepimize doğru yolu gösteriyor" diyen Oray Eğin şu iddiayı gündeme getirdi:

"Ama son zamanlarda yazdıkları epey zülfüyâre dokunmaya başladı. O her çürümüşlüğe çomak soktukça birileri de onu hedefe koymaya çalışıyor."

Eğin yazısını da şöyle bitirdi: “Hanut lobisi” mi, “gazetecilik” mi kazanacak, göreceğiz.

İşte Oray Eğin'in o yazısı:

KİM KAZANACAK?

Çok saçma bir kararla New York Times, “Okur Temsilcisi” köşesini kaldıracağını açıkladı. Gazete, sosyal medyanın ve okur mektuplarının medya eleştirisinin yerini aldığını düşünüyor. Bir uzmanın bakışı ile sosyal medyadaki okur yorumu aynı olabilir mi?

Daha önce Washington Post da internet medyasında yaygınlaşan medya eleştirilerinin aynı işlevi gördüğünü gerekçe göstererek ombudsmanla yollarını ayırmıştı.

Konunun bizi ilgilendiren kısmı şu: Faruk Bildirici bu köşe açıldığından beri “göstermelik” yazılarla geçiştirilen okur temsilciliğine itibar kattı Hürriyet’te. Sadece kendi gazetesine değil hepimize doğru yolu gösteriyor.

Ama son zamanlarda yazdıkları epey zülfüyâre dokunmaya başladı. O her çürümüşlüğe çomak soktukça birileri de onu hedefe koymaya çalışıyor.

Okur temsilcisiyle uğraşmak, görevden almak görüntü olarak hoş değil tabii... Ama şimdi ellerinde bahane var: “New York Times’ta bile okur temsilcisi artık yok” diye Faruk Bildirici’yi kızağa çekerlerse hiç ama hiç şaşırmam. “Hanut lobisi” mi, “gazetecilik” mi kazanacak, göreceğiz.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar