GÜNDEM

Hangi GYY hiç köşe yazarı okumuyor?

Hangi gazetenin genel yayın yönetmeni hiçbir köşe yazarını okumuyor?

Hangi GYY hiç köşe yazarı okumuyor?
GAZETECİLER.COM - Türkiye'nin en büyük gazetelerinden birinin genel yayın yönetmeni "hiçbir yazarı okumam, benim aklım bana yeter" diyor.

42 yıllık gazeteci, 36 yıllık eş, 34 yıllık baba, 18 yıllık köpek babası, mesleğini seven, dişlerindeki üç tane implant dışında bir sağlık problemi olmayan vejetaryen Türk vatandaşı.
.. İşte kendi anlatımıyla Sabah Genel Yayın Yönemteni Erdal Şafak.

Şafak  Aktüel'deki röportajda hiç bir gazetenin köşe yazarlarını okumam dedi ve gerekçesini anlattı. İşte o röportaj...

HİÇBİR KÖŞE YAZARINI OKUMUYORUM

-İyi bir gazete yayın yönetmeni nasıl olmalı?

Çalışanlarına karşı adil olmalı. İkinci olarak ise farklı bir gazete yaratmak için gerekli altyapı, bilgi ve vizyona sahip olmalı. Türkiye ve dünyayı her gün sürekli izlemeli, ilgi alanları çok geniş olmalı. Genel olarak yayın yönetmenlerinin ilgi alanı politika ile sınırlı oluyor. Bir de sentez yeteneği olmalı.

-Sabah kalktığınızda, hangi gazete yazarını okursunuz?

Hiçbir yazarı okumam. Benim aklım bana yeter. Yazarlara ayıracağım zamanı dünya gazetelerine ayırırım. Ben sabah bu ofise oturduğumda, Kanada'dan başlarım, Japonya'dan çıkarım. 80 ayrı dünya gazetesi okurum. Afrika'yı da ihmal etmem. Bu süreyi yazarlara ayırırsam, hiçbir şey okuyamam. Ben polemikçi değilim. Ben gazeteciliğin ana malzemesinin haber olduğuna inanırım, yorum değil. Yorum ona renk katmalı, ama o da bilgiye dayalı olmalı. Hamasi değil.

-Sabah'ta son dönemde yayın yönetmenleri çok sık değişti. Siz ise dördüncü yılınızı tamamlıyorsunuz. Bunu neye borçlusunuz?

Herhalde iyi, dengeli ve dengeleri gözeten bir gazete yaptığım içindir.

RÖPORTAJIN DEVAMI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

ÇOK OKUNANLAR