GÜNDEM

Hangi gazeteci seçim sonuçlarına itiraz etti?

29 Mart seçim sonuçlarının yankıları hala sürüyor. Bazı yerlerde partiler tekrar sayım istiyor. İşte bunlardan biri de Akşam yazarı Mustafa Dolu...

Hangi gazeteci seçim sonuçlarına itiraz etti?

Akşam Gazetesi yazarı gazeteci Mustafa Dolu, Cumhuriyet Halk Partisi’nden Beyoğlu ilçe belediye başkan adayı olarak 29 Mart yerel seçimlerine katılmıştı. Sandıkların açılmasının ardından uzun süre önde giden Mustafa Dolu, Adalet ve Kalkınma Partisi’nden aday olan rakibi Ahmet Misbah Demircan’a geçilerek seçimleri kaybetmişti.

Mustafa Dolu, kesinleşen sonuçların ardından 4 bin oyunun buharlaştığını iddia ederek itirazlarda bulundu.

Mustafa Dolu,“Akşam kazandığım seçimi, 03.00 sıralarında iki bin oyla kaybettim. Hukukun üstün olduğu bir hukuk devletinde kanunsuzluklar yapılan bir seçim geçirdik. Tüm kamuoyu ve tüm Türkiye izledi. Fark kapandığı gibi, daha da geriye düşer hale geldik. Sandıkta kazandığımız seçimi, ilçe seçim kurulunda masa başında kaybetmeye niyetimiz yok” dedi.

Kasımpaşa’daki seçim bürosunda partililerle birlikte çalışmalarını sürdüren Mustafa Dolu, “Kim kime talimat verdi bilinmez, ne hikmetse Beyoğlu 1 numaralı Seçim Kurulu’nun sistemi çöktü. Birinci bölgede 6 bin oy önde iken, seçimi 2 bin oy ile kaybettim” şeklinde konuştu.

CHP, Beyoğlu, Beylikdüzü, Çekmeköy ve Tuzla’daki sonuçlara bu sabah itiraz etmişti.

Radikal

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar