KİTAPLIK

Hanefi Avcı'dan yeni kitap sinyali!

Hanefi Avcı, cezaevi çıkışında bir tesise giderek şükür namazı kıldı. Avcı gazetecilere yaptığı açıklamada yeni bir kitap yazacağının sinyalini verdi.

Hanefi Avcı'dan yeni kitap sinyali!

Devrimci Karargah Örgütü’ne yardım ve yataklık suçlamasıyla 15 yıl 4 ay 5 gün hapis cezası alan eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, Anayasa Mahkemesi’nin hakkındaki “ihlal” kararının ardından, Yargıtay 9. Ceza Dairesi’nce verilen tahliye kararı sonrası dün akşam Silivri Cezaevi’nden çıktı.

KİTAP YAZMAK SUÇ 

Avcı, cezaevi çıkışında herhangi bir suçla, bir örgütle alakası olmadığını belirterek, "Ben 3 defa Yargıtay'a müracaat ettim. Benimle ilgili hiçbir karar vermediler" dedi. İnançlı bir insan olduğunu dile getiren Avcı, "Kaderdi, yatmam gerekiyordu, yattım. Belki kitap yazarım. Önce bir çıkalım, gezelim. Çünkü bu toplumda kitap yazmak çok ağır suçtur" sözleriyle kitabı nedeniyle hedefe konmasına gönderme yaptı.

ŞÜKÜR NAMAZI KILDI

Avcı daha sonra yaklaşık 60 kişiyle yakınlardaki bir tesise giderek, şükür namazı kıldı, arkadaşlarıyla oturup hasret giderdi.

İLK KİTABI OLAY YARATMIŞTI

Hanefi Avcı'nın 'Haliç'te yaşayan Simonlar: Dün Devlet Bugün Cemaat' adlı kitabının son 200 sayfasını kapsayan "Cemaat" adlı bölümünde Fethullah Gülen cemaatini emniyette kadrolaşmakla ve yasadışı dinleme yapmakla suçluyordu.

Kitabın yayıncısı Arkadaş Kitaplar’dan yapılan açıklamaya göre Haliç'te Yaşayan Simonlar, iki haftada 550 bin adet basılmış, Avcı kitabın yayınlanmasından 38 gün sonra da tutuklanmıştı.

ÇOK OKUNANLAR