TV HABER

Hande Fırat 'Karargâh Rahatsız' haberini böyle savundu

Hürriyet Ankara Temsilcisi Hande Fırat iktidarla Doğan Grubu arasında gerginliğe yol açan ‘Karargah rahatsız’ haberi için konuştu.

Hande Fırat 'Karargâh Rahatsız' haberini böyle savundu

Hürriyet gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat, kendi imzasıyla gazetenin cumartesi günkü nüshasında 'Karargâh rahatsız' başlığıyla yayımlanan haberine getirilen eleştirilere dair açıklamada bulundu. Eleştirilerin ardından ilk kez konuşan Fırat, "Haberleri doğru düzgün okumuyoruz" dedi.

Genelkurmay Başkanlığı'nın rahatsız olduğu 7 konu manşeti ile gündeme gelen Hande Fırat, bu sabah katıldığı CNN Türk canlı yayınında açıklamalarda bulundu. Fırat, “Haberlerin içeriğini A’dan Z’ye okumuyoruz maalesef” diyerek, eleştirilerin haberin içeriği bilinmeden yöneltildiğini savundu.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’ın TSK’nın siyasetin içine çekilmemesi gerektiği açıklamasının da haberin içeriğiyle uyuştuğunu söyleyen Fırat, “Çeşitli tartışmalar çıktı haberi okumadan başlatılan tartışmalar. Biz Hürriyet olarak kurumsal açıklamayı yaptık. Milli Savunma Bakanının da yanıtı eleştirilere yönelik. Haberin de ayrıntısı okunmadığı  bunlar söylendi. Biz sorduk onlar da yanıtladılar. Haber bundan ibarettir” dedi.

Fırat, ‘demokrasinin yanında oldukları’nın da altını çizdi: “Dün olduğu gibi demokrasiye nasıl sahip çıktıysak, sonuna kadar demokrasiye sahip çıkacağız.”

Haberle ilgili neler konuşuldu?

"Hande Fırat intihar etti"


Gazeteci Cem Küçük, haberin "Rezalet" olduğunu iddia etmişti. Hande Fırat'ın söz konusu haberle "intihar ettiğini" savunan Küçük, açıklamalarına şöyle devam etmişti:

“Demokratik bir ülkede böyle bir manşeti atmak düşünülemez bile, Hande Fırat hiç mi utanmadın? TSK başörtüsü kararından karargah rahatsızmış. Haddinizi bilin. Bu milletin emrindesiniz. TSK ve medyadaki son darbeciyi tutuklayana dek bu milletin darbecilerle mücadelesi sürecek. Aydın Doğan, Kemalist askeri darbeleri hep destekledi ve olursa yine destekleyecek. Doğan’ın aklı darbe ihtimalinde.

“Sivil otoritenin aldığı bir kararla ilgili memurlar aleyhte haber yaptıramaz. Bu TCK’ya göre suçtur. Hangi general ‘Karargah rahatsız’ haberini yaptırmışsa bu suçtur. Sivil hükümete meydan okumaktır. Hande Fırat da suç ortağıdır.

“Savcılara bu darbeci manşeti kimin attırdığını açıklayacaksınız demokrasi düşmanları. TSK’da sadece FETÖ’cüler darbeci değildir. TSK’da binlerce Talat Aydemir vardır. Bunların hepsi tutuklanacak”

"Doğan medyaya soruşturma açılmalı"

Sabah yazarı Hilal Kaplan, söz konusu haber nedeniyle Doğan Medya Grubu'na soruşturma açılması gerektiğini savunarak, “Herkes haddini bilecek. Cumhurbaşkanı ile millet sizi ‘FETÖ Silahlı Kuvvetleri’ olmaktan kurtardı. Başörtüsünden önce hainlerden rahatsız olsaydınız. Haber operasyonsa da açığa çıkmalıdır” demişti.

‘Akar dışı iradenin itirafı’

Güneş Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Turgay Güler, habere görüş bildiren ‘Talat Aydemir bozması’ dediği kişilerin isimlerinin açıklanmasını istemişti.

‘Millete hakaret’

Yeni Şafak İnternet Yazı İşleri Müdürü Ersin Çelik de, “Bu haber; TSK’da Hulusi Akar dışında bir irade olduğunun itirafıdır ve 15 Temmuz’a rağmen askerine tek bir laf ettirmeyen millete hakarettir” diye yazmıştı.

"Darbeye karşıymış gibi medya karaborsacılığı dönemi bitti; sana ne oluyor be adam, başka kapıya!"

Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök, "Anlamıyor musun komutan siyasi iradeye değil, muhalefetin şom ağızlılarına cevap veriyor. Siyasi iradeye ima yollu bile tek laf etmemiş. Sana ne oluyor be adam. Hadi başka kapıya git. Bu ülkede darbe bezirgânlığı bitti. Ama darbeye karşıymış gibi medya karaborsacılığı yapma dönemi de bitti" diye yazdı. 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar