MEDYA KÖŞESİ

Bir daha darbe olur mu? Binali Yıldırım'dan dikkat çeken cevap

Binali Yıldırım, 15 Temmuz 2016'da düzenlenen darbe girişimi sırasında korkmadığını, ancak üzüldüğünü söylerken "Tehlike geçti mi, bir daha darbe olur mu?" sorusuna dikkat çeken bir cevap verdi.

Bir daha darbe olur mu? Binali Yıldırım'dan dikkat çeken cevap

Eski Başbakan ve TBMM eski Başkanı Binali Yıldırım, 15 Temmuz 2016'da düzenlenen hain FETÖ darbe girişiminin üçüncü yıl dönümünde Hürriyet gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat'a önemli açıklamalarda bulundu.

Yıldırım, 15 Temmuz 2016'da düzenlenen darbe girişimi sırasında korkmadığını, ancak üzüldüğünü ifade etti.

Binali Yıldırım, "Tehlike geçti mi, bir daha darbe olur mu?" sorusunu "Çılgınlık yapmaya kalkanlar her zaman olabilir. Devlet tüm kurumları ile uyum ve koordinasyon içinde konuyu hassasiyetle takip etmeli" diye cevapladı.

Hande Fırat, "Korkmadım ama üzüldüm, kahroldum..." başlığıyla yayımlanan köşe yazısında Yıldırım'ın 15 Temmuz darbe girişimi sırasında verdiği "“İndirmeye zorlayın, eğer direnirlerse vurun...” talimatının perde arkasını da şöyle anlattı: 

Ankara F-16’larca bombalandı. Sonik patlamalar, alçaktan uçan jet sesleri sabaha kadar sürdü. FETÖ’cü darbecilerin elindeki F-16’lar için talimatı Binali Yıldırım verdi. Talimat, “İndirmeye zorlayın, eğer direnirlerse vurun” şeklindeydi.

O talimatın verilişinin de farklı bir hikâyesi var. İstanbul-Ankara otoyolunda peşinde darbeciler olan Binali Yıldırım’ın iki başdanışmanı Ankara’daydı. Belli bir saatten sonra Kızılay’a indiler. Binali Yıldırım’ın talimatı, uygulayacağını bildiği komutanlara vermesi gerekiyordu. Başdanışmanlarından birinin elindeki telefonda Başbakan Yıldırım, diğerin elindeki telefonda ise komutan vardı. Saniyelerin bile kritik olduğu o gece sessiz bir yer bulundu, iki telefon da hoparlöre alındı. Talimat iki başdanışmanın elinde telefondan telefona verildi. “İndirmeye zorlayın, eğer direnirlerse vurun...”

Başkent semalarında F-16’lar birbirini kovaladı. Sonra sessizlik geldi. Ancak 
sabah külliyenin önünün yeniden bombalanmasının ardından talimat Binali Yıldırım tarafından yenilendi:

“Akıncı üssünün pistini vurun, gerekirse hangarları da vurun.”

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar